Gazze'de 270 bin ton katı çöp birikti

Birleşmiş Milletler, Gazze'de siyonist saldırıları sonrasında 270 bin ton katı atığın biriktiğini ve bu durumun ciddi sağlık ve çevre sorunlarına yol açtığını açıkladı.

Ekleme: 20.04.2024 13:28:00 / Güncelleme: 20.04.2024 13:49:50 / Dünya
Destek için 

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki son durum hakkında bilgi verdi.

Bölgedeki belediyelerden gelen raporlara dayanarak konuşan Dujarric, atık yönetimi tesislerinin ve tıbbi atık merkezlerinin yıkılmasıyla Gazze'de atık toplama ve düzenleme sisteminin ciddi şekilde zarar gördüğünü belirtti.

Dujarric, "Gazze'de 270 bin ton katı atık birikti. Bu durum hem çevre hem de sağlık açısından büyük bir risk oluşturuyor." şeklinde konuştu.

İnsani yardım çalışanları için zorluklar sürüyor

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'deki insani yardım çalışanları için devam eden risklere dikkat çekti. Çatışma, yolların tahrip edilmesi ve patlamamış bombaların varlığının, yardım çalışmalarını zorlaştırdığını vurguladı.

Ayrıca, yakıt sıkıntısı, kısıtlamalar, gecikmeler, geçiş noktalarındaki güvensizlik ve işgal rejimi  tarafından yeterli sayıda onay alabilen şoför bulunmamasının, insani yardımları zorlaştıran faktörler arasında olduğunu belirtti.

Dujarric, yardım taşıyan kamyonların çoğunun 7 Ekim'den sonra zarar gördüğünü veya imha edildiğini ifade ederken, BM'nin yeni kamyon alımı gerçekleştirdiğini aktardı.

Etiketler: