Çadırda Kur’an eğitimi DİRENİŞİN ÇOCUKLARI BÖYLE YETİŞİYOR

Tüm dünya, 7 aydır devam eden soykırıma, neredeyse tümüyle tahrip edilen evlere, hastanelere, okullara ve açlıktan ölümlere rağmen Gazze halkının tevekkül, inanç ve direniş azmi karşısında hayrette kalmış durumda. Şehadete gülerek giden direniş erlerinin motivasyon kaynağının küçük yaştan itibaren aldıkları İslami eğitim ve sahip oldukları sağlam inanç olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Mevcut şartlarda, yıkıntılar arasında bile çadırlarda devam eden Kur’an-ı Kerim eğitimi bunun göstergesi.

Ekleme: 20.04.2024 03:00:37 / Güncelleme: 20.04.2024 06:43:02 / Güncel
Destek için 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 197’inci gününe girerken, yerel kaynaklar işgal ordusunun çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediği ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Miğraka Köprüsü yakınlarında işgal ordusuna ait insansız hava aracından açılan ateş sonucu bir çocuk ağır şekilde yaralandı.

İşgal ordusunun El-Miğraka bölgesine düzenlediği hava saldırısında da çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Deyr El-Belah’ın doğusunda Ahmed Avde Ebu Muğsib adlı genç İsrailli keskin nişancının ateş açması sonucu şehit oldu.

Gazze’deki sivil savunma ekipleri, işgal güçlerinin En-Nuseyrat’ın kuzeyinden çekilmesinin ardından enkaz altından şehitlerin çıkarıldığını ve enkaz altında hâlâ çok sayıda şehidin bulunduğunu açıkladı.

Sivil savunma ekipleri Han Yunus’un çeşitli bölgelerinden de 11 şehidin enkaz altından çıkarıldığını bildirdi.

Bu arada, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 7 katliam gerçekleştirdiğini, 71 kişiyi şehit ettiğini ve 106 kişiyi yaraladığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 33970 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 76770’e ulaştığını ifade etti.

Bakanlık, caddelerde ve enkaz altında cesetlerin bulunduğunu, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin kurbanlara ulaşamadığını söyledi.

ÇADIRDA KUR’AN EĞİTİMİ

İşgal ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 197 gündür aralıksız devam ederken saldırılardan korunmak amacıyla Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi çevresine sığınan yerinden edilmiş Filistinli çocuklar çadırda Kur’an-ı Kerim eğitimi görüyor.

İsrail'in okulları bombalayarak eğitim haklarını ellerinden aldığı çocukların vakitlerini verimli bir şekilde geçirmeleri için kurulan çadırda Kur’an eğitimi gören çocuklarla Filistinli gönüllü gençler ilgileniyor.

Direnişi devam ettirecek olanların bugünün çocukları olduğunu bilen Filistinliler en zor şartlarda bile Kur’an eğitiminin devam ettirilmesinin hayati önemde olduğunun farkındadırlar.

HAFIZLIK TÖRENLERİ

Filistin Direniş Hareketleri ve Filistin halkı, 17 yıldır süren işgal ve ablukaya karşı onurlu direnişini sürdürürken eğitim ve kaliteli mücahid bir toplum yetiştirme idealinden de ödün vermiyor.

AKSA Tufanı öncesi düzenli olarak hafızlık icazet merasimleri düzenleniyordu.

Bunlardan bir tanesi de operasyondan hemen 1 ay öncesinde düzenlendi.

2023’ün Eylül ayında Gazze'de "Safwat Al-Hoffaz 2" (Seçkin Hafızlar 2) projesi kapsamında Kur'an-ı Kerim'i birkaç saat içinde hiç kesinti olmadan tek oturumda ezbere okuyan bin 442 hafız için bir tören düzenlendi.

Dar al-Quran and Sunnah Kurumu ve Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı işbirliği ile Gazze'nin merkezindeki Yarmuk Stadyumu'nda düzenlenen törene, üst düzey yetkililer, çok sayıda din âlimi ve Filistinliler katıldı.

Törende, Gazze Şeridi'nde binlerce kişinin Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için elinden geleni yaptığı belirtilerek, ailelere çocuklarını Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeleri için merkezlere göndermeleri çağrısı yapıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim'i ezberleyenlere umre ödülü verildi.

ONLİNE HAFIZLIK

Gazze'de koronavirüsün (COVID-19) yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında camilerin kapatılması üzerine Filistinli Kur'an-ı Kerim hocası Atıf en-Neccar, evinde hafızlık eğitimi vermeye başlamıştı.

Neccar, camilerin kapalı olması nedeniyle evinde kendi çocukları ile yeğenlerine birebir, başka çocuklara da internet üzerinden hafızlık yaptırdığını ifade etmişti.

Evde, çocuklar arasında sosyal mesafeyi korumak ve kullanılan malzemeleri dezenfekte etmek gibi bir dizi önlemler aldığını anlatan Neccar, internet üzerinde de özel olarak bu amaçla açtığı hesap ve sayfalarda onlarca çocuğa hafızlık yaptırdığını aktarmıştı.

Salgın öncesinde evinin yakınındaki bir camide hafız yetiştiren Neccar, "İslam'ı öğretmek görevimiz; biz de doğru yollardan çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i ezberletmek için tüm gücümüzü sarf ediyoruz." Açıklamasında bulunmuştu.

HAFIZ DOKTORLAR

Tüm imkansızlıklara rağmen sağlık personelinin canlarını ortaya koyarak sağlık hizmetini devam ettirmeye çalışmaları da dikkatleri çekiyor. İşgalci teröristlerin sağlık personelinin bir kısmını alıkoyduğu, bir kısmını infaz ettiği biliniyor. Buna rağmen kalanlar görevlerini devam ettirmeye gayret ediyorlar.

İki yıl önceki bir haber bu meseleyi de açıklayıcı mahiyetteydi.

Mayıs 2022 tarihli haber şu şekilde: “Gazze’deki İslam Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan 220’den fazla kadın ve erkek doktorun hafızlık töreni düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte bu sayıda doktor adayının hafız olması, güzel şehrin insanlarının geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor.”

Etiketler: