HÜDA PAR Milletvekili Dinç: HİÇBİR GÜNDEM GAZZE’DEKİ SOYKIRIMI UNUTTURMAMALI   

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, siyonist işgal çetesinin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü barbarlığın dünyanın gözleri önünde devam ettiğine dikkat çekti. Dinç, hiçbir gündemin Gazze’yi geride bırakmaması gerektiğine dikkat çekti.

Ekleme: 18.04.2024 05:00:13 / Güncelleme: 18.04.2024 05:01:02 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, siyonist işgalcilerin ablukası altındaki Gazze'deki insanlık dışı vahşete dikkat çekerek, Filistin halkına yönelik barbarlığın dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi.

HİÇBİR GÜNDEM GAZZE’Yİ UNUTTURMAMALIDIR

Dinç, "Şifa Hastanesi'nin altından yüzlerce ceset çıkması dünyayı harekete geçiremedi. Kömürleşmiş çocuk cesetleri dünyayı harekete geçiremedi. Kadınların, çocukların iniltisine maalesef tepki gösteren ciddi bir ülke olmadı. Gazze’nin kuzeyindeki yıkımı ve katliamları şimdi de Refah'ta uygulamak istiyorlar. 6 aydır Gazze halkını soykırım politikası ile göçe zorlayan siyonist katiller, bir buçuk milyon insanın sığındığı Refah'a yönelik saldırıya hazırlanıyor. Hiçbir gündem Gazze’de gerçekleştirilen soykırımı gölgede bırakmamalı, unutturmamalıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: GERİLİMİN SEBEBİ NETANYAHU’DUR   

Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Antalya'daki teleferik kazasına değinen Erdoğan, CHP'nin bu konudaki tutumuna tepki gösterdi. Erdoğan, "Ana muhalefet partisi yöneticilerin daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, asıl sorumluları koruma çabaları gözlerden kaçmamıştır. Maalesef aynı vicdansızlığın Beşiktaş'ta yaşanan yangın faciasında da sergilendiğini gördük. Rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz İstanbul'un göbeğinde hayatını kaybetti. Ne sendikalardan ne de muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 - 28 Mayıs seçimleriyle de parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır." ifadesine dikkat çekti. Gazze'deki katliama dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin, katliamların çok öncesinde de işgalci rejime askerî amaçla kullanılabilecek hiçbir malzemenin satışına izin vermediğini kaydetti.

"GERİLİMİN BİRİNCİ MÜSEBBİBİ NETANYAHU VE GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞ YÖNETİMİDİR"

İran'ın işgal rejimine yönelik misilleme operasyonunu değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Hafta sonu yaşanan hadiseler hem batının çifte standartlı tutumunu hem de tüm bölgeyi sarabilecek savaş ihtimalinin çok uzak olmadığını göstermiştir. Problemin kaynağı doğru tespit edilmelidir. Sadece 13 Nisan gecesine bakarak değerlendirmede bulunmak hakkaniyetli olmayacaktır. 7 Ekim'den bu yana İsrail hükümeti ateşi bölgeye yaymak için provokatif adımlar atmaktadır. israilin Şam'daki İran büyükelçiliğini hedef alması bardağı taşıran son damla oldu. Birkaç ülke dışında tepki veren çıkmadı. İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler. Oysa burada öncelikle kınanması gereken Netanyahu'nun tam kendisidir. Gazze'de kadın çocuk bebek demeden 34 binden fazla masumu katleden, basın mensuplarını öldüren, okulları, kiliseleri, camileri, tam 193 gündür gözleri önünde soykırım uygulayan tüm bunlarla birlikte kamuoyu baskısını azaltmak için her türlü şımarıklığı sergileyen Netayahu'dan başkası değildir. Şurası tartışmasız bir gerçektir 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir."

Türkiye olarak son 2 gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarını artırdıklarını aktaran Erdoğan, "Bizim de dün Katar Emiri ile görüşmemiz oldu. Tüm tarafların şu hakikatin idrakinde olması gerekiyor. Gerilimde sürekli el yükselterek hiçbir yere varılmaz. Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiç kimseye hayrı dokunmaz. 193 gündür ortada tek bir mağdur vardır o da mazlum Gazze halkıdır. İslam alemi başta olmak üzere sorumluluk sahibi herkes artık seslerini daha fazla yükseltmelidir. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Külliye'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, diplomasi gündeminde nelerin olduğuna yönelik bir soruya Erdoğan, "Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek. Onlarla atacağımız adımlar diplomatik konuların yanında yatırımlar açısından da önemli fırsatları barındırıyor." dedi.

"ERBİL’E DE BİR ZİYARET YAPABİLİRİZ"

Erdoğan, bir gazetecinin, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Bağdat ziyaretini hatırlatması üzerine şu yanıtı verdi: "Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğalgaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."

PUTİN'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretine ilişkin tarihin henüz netleşmediğini kaydetti. Erdoğan, "Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir." diye ekledi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İN OLASI ZİYARETİ

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sizden randevu istediği konuşuluyor. Bu talebe yanıtınız ne olur?" sorusuna Erdoğan, "CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz." cevabını verdi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Erdoğan, atamalara ilişkin bir soruya da "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." yanıtını verdi. (İLKHA)