Katar Başbakanından Gazze müzakerelerine ilişkin açıklama: Bazı engellere takıldı!

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin bazı engellerle karşılaştığını belirterek, “bunun aşılması ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin acılarının sona erdirilmesi için çabaların devam ettiğini” vurguladı.

Ekleme: 17.04.2024 19:40:25 / Güncelleme: 17.04.2024 19:41:32 / Dünya
Destek için 

Cafer Selçuk

Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman El Sani, “Gazze'de sivillerin hedef alınmasını ve katledilmesini, israilin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik kuşatma ve aç bırakma" politikasını kınadı ve "toplu cezalandırmaya devam etmesinin doğru olmadığını” söyledi.

Abdurrahman El Sani, “Katar'ın 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasına" verdiği desteği yineledi.

Katar'ın, özellikle Gazze Şeridi'ne yönelik savaşla ilgili olarak, bazı ülkelerin çatışmalar konusunda benimsediği çifte standardı reddeden Abdurrahman El Sani, "Savaşın başından bu yana çatışmanın genişlemesi konusunda uyarılarda bulunduk ve uluslararası toplumu sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz." dedi.

Katar ve Mısır, haftalardır HAMAS ve işgal rejimi arasında Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve iki taraf arasında bir esir takası anlaşmasına varılması amacıyla dolaylı görüşmelere aracılık ediyor.

Etiketler: