Davutoğlu: Bizim tuttuğumuz şeye oruç denir mi?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekleme: 17.04.2024 13:23:08 / Güncelleme: 17.04.2024 13:23:08 / Güncel
Destek için 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar başlıklar şu şekilde:

"İslam dininde hiçbir topluluk bu derece zillet altında bir ramazan geçirmemiştir. Hiçbir tarihte böylesi bir Ramazan Bayramı hüznü yaşamadık. Gazze'deki çocuklar ben burada konuşurken bile açlıktan ölüyorlar. Bu savaş devam ederken Gazze'de çocukları açlıktan ölürken, Türkiye'den kalkan gemilerle İsrailli soykırımcı askerler tıka basa karınlarını doyurup o enerjiyle bu insanları katletmişlerse Gazze'de gök semada soykırım için bomba yağdıran uçaklar için  gemiler Türkiye'den gitmişse bizim tuttuğumuz şeye oruç denir mi? Buna ramazan denir mi? Yazıklar olsun bize ki feryadımızı duyuramadık.

 İktidar sahipleri acaba rahat uyku uyuyabiliyorlar mi? 54 kaleme yasak getirmişler, lütfetmişler beyefendiler. Ramazan ayı boyu ölüm yağdıran uçakların jet yakıtları artık gitmeyecekmiş. Dün sayın Cumhurbaşkanı 'jet yakıtı iftirası atanlar' diye bir söylemde bulundu, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra. Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir iftira varsa o kabinede birlikte durduğunuz Ticaret Bakanı'na sorun.

Susun diyorlar' bize, 'konuşmayın, yürümeyin' diyorlar. Uyku haram olsun bize, bayram haram olsun. Bir tarafta Gazze'deki açlık, diğer tarafta Ramazan boyunca iftariyelik peynir alamayan... 300 TL peynir. Hangi emekli bunu masasına koyabilir.

Gazze'de açlık, Türkiye'de açlık ve bayramdan bahsediyoruz. Bütün bunların üzerine bir manzara. Bir iktidar vekili. Geçen sene 'biz düşersek Gazze düşer. Biz gidersek Türkiye bölünür. Biz gidersek Ayasofya kapanır' diyerek alınan oylarla seçilmiş bir AK Parti milletvekili. Yer Monako... Yanında  birisi önünde de ıstakoz. Arkadaşlar milletin vurduğu şamarın arkasında bu resim vardır. ''

Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'nin en önemli meselesinin Anayasa olduğunu ve her türlü katkı vermeye hazır olduklarını'' söyledi.

 

Etiketler: