Blinken, ABD tansiyonun artmasını istemiyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İşgal rejimi ile İran gerilimine ilişkin telefon görüşmeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ekleme: 15.04.2024 10:03:46 / Güncelleme: 15.04.2024 10:10:48 / Dünya
Destek için 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanları ile İşgal rejimi ile İran gerilimini görüştü.

Blinken, ABD'nin bölgede tansiyonun artmasını istemediğini söyledi. Açıklamaya göre Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanları ile gerilime ilişkin son durumu ele aldı ve ABD'nin bölgede tansiyonun artmasını istemediği mesajını verdi.

Buna göre Dışişleri Bakanı Fidan'a, Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimin azaltılması yönündeki çabaları dolayısıyla teşekkür eden Blinken, ABD'nin işgal rejiminin güvenliğine olan bağlılığının altını çizdi.

Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve İngiltere dışişleri bakanları ile yaptığı telefon görüşmelerinde de İşgal rejimi ile İran geriliminde son durumu değerlendiren Blinken, mevkidaşlarına, "ABD'nin bölgede daha fazla gerginlik peşinde olmadığı" mesajını verdi.

ABD'nin işgal rejiminin güvenliği konusunda hassas olduğunu aktaran Blinken, bundan sonraki sürece ilişkin bölgedeki ülkelerle yakın koordinasyon halinde olacaklarını vurguladı.