İşgal Kabinesi ortak karara varamadı iddiası!

İşgal rejimin'deki sözde savunma Kabinesi üyeleri arasında, İran'ın saldırısına karşı nasıl ve ne zaman tepki gösterileceği konusunda fikir ayrılıkları olduğu iddia edildi.

Ekleme: 15.04.2024 07:50:38 / Güncelleme: 15.04.2024 08:24:12 / Dünya
Destek için 

Siyonist televizyon kanalı, İşgal Savunma Bakanlığı binasında gerçekleştirilen işgal Savaş Kabinesi toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıda, İran'a verilecek yanıtın değerlendirildiği ve İran'a karşı nasıl bir tepki verileceği konusunda mutabakat sağlandığı ancak, ABD ve uluslararası toplumun baskılarının da dikkate alındığı belirtildi.

Savaş Kabinesi üyeleri Benny Gantz ile Gadi Eisenkot'un 13 Nisan'da İran'ın saldırısına hemen karşılık verilmesini önerdikleri fakat bu önerinin reddedildiği ifade edildi.

Kabine içinde, misillemeye "hızlı ve göze göz dişe diş karşılık verilmesi" gerektiğini savunanlar ile "bekleyip, iyi bir plan yaparak güçlü bir yanıt verilmesi gerektiğini düşünenler" şeklinde iki ayrı görüş olduğu kaydedildi.

Önceki bir haberde,  işgal devlet televizyonu KAN'ın "İran'ın saldırılarına karşılık vermekten son anda vazgeçildiği" iddiasına yer verilmişti.