İletişim Başkanı Altun: israil, Müslümanlara soykırım uyguluyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "israil, gazetecileri hedef alarak, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda soykırım uyguluyor. Müslümanlara, Filistinlilere yönelik bir soykırım uyguluyor. Biz buna karşı mücadele etmek durumundayız" dedi.

Ekleme: 14.04.2024 07:15:04 / Güncelleme: 14.04.2024 07:26:10 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlığımızın destekleriyle Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen, Filistin'de katledilen gazeteciler için 24 saat sürecek tepki yayınına telefon bağlantısıyla katıldı.

Uluslararası toplumun Filistin topraklarında, özellikle de Gazze Şeridi'nde olup bitenleri bilmek zorunda olduğunu dile getiren İletişim Başkanı Altun, "Bu gazetecilerin mücadelesi çok esaslı bir mücadeledir. İnsanlık adına bir mücadeledir. O yüzden Batı dünyasından meslektaşlarımızın kafalarını kuma gömmesini kabul edemeyiz. Mutlak suretle hep beraber bu zulme karşı ses vermek zorundayız. Çünkü ifade ettiğim gibi israil gazetecileri hedef alarak, sadece uluslararası hukuku ihlal etmiyor, aynı zamanda bir soykırım uyguluyor. Müslümanlara, Filistinlilere yönelik bir soykırım uyguluyor. Biz buna karşı mücadele etmek durumundayız. Malumunuz bugün gerçekten küresel alanda çok ciddi meydan okumalarla, insanlık olarak çok ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Artık geleneksel savaşların dışında çok hibrit tehditlerle yine mücadele etmek durumundayız. Burada dezenformasyon başta olmak üzere tüm bu hibrit tehditlerin dünyaya daha fazla yayılması noktasında israilin oynadığı kötücül bir rol var, bunun altını çizmek zorundayız. Bugün bütün insanlık, israil kaynaklı hibrit tehditlerin ve sistematik dezenformasyonun hedefidir. Hakikat de hedefidir. Burada biz şunu bilmek durumundayız. israil gerçekten bütün dünyayı kendi faşist propaganda yöntemleriyle Filistinlilerin olmadığını ortaya koyup bu yönde ikna etmeye çalışıyor. Hayır! Filistinliler var, Filistinliler o toprakların gerçek sahibi ve karşımızda aynı zamanda işgalci bir İsrail gücü var ve yine terörist yerleşimciler var. Onun dışında varlık göstermeye çalışan, onun dışında iddiada bulunmaya çalışan, bu anlamda baktığımızda Filistinliler dışında hiçbir güç, bölgenin gerçek gücü değildir. O yüzden bizim bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)