Teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

Antalya'da devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. 16 kabinden 128 kişi tahliye edildi.

Ekleme: 13.04.2024 11:06:36 / Güncelleme: 13.04.2024 11:06:36 / Güncel
Destek için 

Antalya Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi.

Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendi.

AFAD Başkanı Okay Memiş, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'nda kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Memiş, şunları kaydetti;

"Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dün olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar aralıksız olarak çalışmalarımız sürdürülmektedir. Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir. Şu anda asılı kalan 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu anda ise 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor.

Bu tahliye işlemleri özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'mızın 4 helikopteri ile birlikte sürdürüyoruz. Karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Jandarmamızın ve TSK'ya bağlı helikopterimiz de var. Ancak bölgede dün olmayan bugün için rüzgardan kaynaklı uçuşlarda yer yer sorunlar yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. İnşallah ilerleyen süreçte hava kararmadan operasyonumuz tamamlamayı ümit ediyoruz."

Etiketler: