Sudan'da çatışmalar devam ediyor

Sudan'ın doğusundaki el-Gadarif eyaleti, ilk kez Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) ordu karargahları ile güvenlik ve istihbarat teşkilatını hedef alan hava bombardımanına tanık oldu.

Ekleme: 11.04.2024 10:05:04 / Güncelleme: 11.04.2024 10:09:35 / Dünya
Destek için 

Yerel kaynaklara göre eyalet hükümeti yetkilileri sıkı güvenlik önlemleri alarak, şehre giriş çıkışı tamamen engelledi.

Güvenlik personeli sokaklarda ve yerleşim yerlerinde yoğun bir şekilde konuşlandırıldı.

Eyaletin Vali Vekili Muhammed Abdurrahman Mahcub, "Düşman, el-Gadarif'te güvenlik ve istikrarı vurmak için insansız hava araçları (İHA) kullandı ancak çabaları başarısız oldu." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) ise önceki gün yaptığı açıklamada, her gün binlerce çaresiz insanın Sudan'dan kaçmaya devam ettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Sözcüsü Olga Sarrado Mur, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında "Savaşın başlamasından bir yıl sonra, komşularıyla birlikte dünyanın en büyük ve en zor insani krizlerinden birini yaşayan Sudan'da savaş halen devam ediyor. Devam eden çatışma insanların hayatlarını paramparça etti, onları korku ve kayıp duygularıyla doldurdu. Sivillere yönelik saldırılar ve çatışmayla bağlantılı cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet dalgaları hız kesmeden devam ediyor." dedi. (İLKHA)