Filistin Kiliseler Komitesi'nden Ramazan bayramı açıklaması!

Filistin Kiliseler Yüksek Başkanlık Komitesi, siyonist rejimin sürekli olarak Müslümanların ve Hristiyanların dini münasebetlerini bozmaya çalıştığını, Ramazan Bayramını da hüzne dönüştürdüğünü belirtti.

Ekleme: 09.04.2024 20:05:00 / Güncelleme: 09.04.2024 20:06:01 / Dünya
Destek için 

Filistin yönetimine bağlı Kiliseler Yüksek Başkanlık Komitesinden yapılan açıklamada, "İşgal devleti, Filistin'de uzun yıllardan beri sürdürdüğü terörü kapsamında Müslümanların ve Hristiyanların dini günlerini bozmaya çalıştı." ifadeleri kullanıldı.

Siyonist rejimin binlerce Filistinli Müslüman'ı işgal altındaki Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'dan mahrum bıraktığı vurgulanan açıklamada, işgal rejiminin aynı şekilde Filistinli Hristiyanların da Paskalya Yortusu kutlamalarını engellediği belirtildi.

Siyonist rejimin Filistin'de zulmü bu şekilde sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, uluslararası sistemin de mazlumu koruma veya zalimi yargılama yönünde herhangi bir adım atmadığına dikkat çekildi.

İşgal yönetiminin Filistin'de ve özellikle de Gazze Şeridi'nde Ramazan Bayramı'nı acı ve hüzne dönüştürdüğüne vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail, Gazze'yi cehenneme dönüştürmesiyle halkımızı bayram sevincinden mahrum bıraktı. Tüm bunlar, insanlığını yitirmiş dünyanın güçlü güçlerinin utanç verici sessizliğinin gözleri önünde oldu."

Siyonist rejimin ve Yahudi işgalcilerin işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Hristiyanlara yönelik saldırıları son yıllarda arttı.