İşgal rejimi ile ticareti protesto edenlere polis şiddet kullanmıştı: Tepkiler üzerine Bakan Yerlikaya'dan açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beyoğlu'nda düzenlenen işgal rejimiyle yapılan ticareti protesto edenlere ve polisin kabul edilemez müdahale şekline gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Ekleme: 06.04.2024 22:34:42 / Güncelleme: 06.04.2024 23:53:17 / Dünya
Destek için 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beyoğlu'nda düzenlenen işgal rejimineyle yapılan ticaretin kesilmesine yönelik gerçekleştirilen protestoya yönelik açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Polisin gözaltına aldıktan sonra otobüse bindirdiği göstericiyi darb ettiği iddia edildi.

Bazı görüntülerde ise polisin çarşaflı göstericiyi tokatladığı görüldü.