Otogar ve havalimanlarında yoğunluk devam ediyor

Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatili memleketlerinde ya da yurt dışında geçirmek isteyenler, İstanbul'daki havalimanlarında ve otogarlarda yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

Ekleme: 06.04.2024 14:11:50 / Güncelleme: 06.04.2024 14:53:24 / Güncel
Destek için 

İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün başlayan yoğunluk, tatilin ilk gününde de devam ediyor.

Tatil için şehirden ayrılmak isteyenler, sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'na gelmeye başladılar. Havalimanının giriş noktalarında ve terminal çevresinde trafik yoğunluğu yaşandı.

İstanbul Havalimanı'nın işletme ekibi olan İGA ve polis ekipleri, uyarılar yaparak trafik yoğunluğunu düzenlemeye çalıştı.

İGA personeli, terminal binasına girişteki x-ray kontrolleri ve kapılar açık tutularak yolcuların hızlı geçişleri sağlandı.

Güvenlik kontrolünden sonra terminalde işlem yapmak için sıraya giren yolcular, iç ve dış hat kontuarlarında bilet ve bagaj işlemlerini tamamladılar. Özellikle iç hat kontuarlarında ve uçağa geçişteki ikinci kontrol noktasında uzun kuyruklar oluştu.

Ailelerle seyahat eden yolcular için ayrılan özel bölüm, onların vakit kaybetmemelerini sağlamak amacıyla kullanıldı.

İGA, Türk Hava Yolları (THY) ve Turkish Ground Services (TGS) ekipleri, havalimanında yolcuları gidecekleri yönlere yönlendirdiler.

Yolculara yardımcı olan polisler, Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali'ndeki tüm pasaport bankolarını açık tutarak e-pasaport bankolarına yönlendirdi.

Yurt dışında tatil yapmak isteyenler, yurt dışı harcı pulu veren makinelerin önünde kalabalık oluşturdu.

Otogarda da yoğunluk devam ediyor
Esenler Otogarı'nda da araç ve yolcu hareketliliği devam ederken, birçok otobüs firması ek seferler düzenledi. Ancak, bazı vatandaşlar gidecekleri yere bilet bulmakta zorlanırken, bilet bulanlar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet etti.

 

Etiketler: