İbrani gazetesi "The Times of Israel", işgalin diplomatik yola girmeyi reddetmesinin güvensizlik ve kalıcı savaşla karakterize edilen bir geleceğe yol açacağını ve işgal rejimini dışlanmış hale getireceğini söyledi.
Gazete, Corinne Melul'un yazdığı bir makalede, savaşın işgal rejimi açısından şu ana kadar elde ettiği genel faydaların hayal kırıklığı oluşturduğunu ve "Benjamin Netanyahu hükümetinin rehineleri serbest bırakmak için askeri baskı kullanma stratejisinin sefil bir başarısızlıkla karşılaştığını" açıkladı.
Georgetown Üniversitesi Güvenlik Çalışmaları Programı Direktörü Daniel Byman da bir ABD dergisindeki yazısında işgal rejiminin Gazze'de sıkışıp kaldığını ve HAMAS'ı yok etme hedefinden uzak olduğunu söyledi.
Buna karşılık yazar Ruth Marcus, Amerikan gazetesi The Washington Post'ta yayınlanan bir makalesinde, işgal rejiminin şu anda, 7 Ekim'deki saldırıdan 6 ay sonra, kendi deyimiyle üzücü bir tecrit durumuyla karşı karşıya olduğunu aktardı. Yazar, yakın zamanda işgal altındaki toprakları ziyaret ettiğini ve ülkenin bir şok içinde olduğunu hissettiğini ve tüm siyasi görüşlerden siyonistlerin kendilerini kuşatılmış hissettiklerini ekledi.
Analistlere göre İngiliz "Financial Times" gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden'ın işgal rejimine yönelik sert eleştirilerine rağmen henüz askeri yardıma ilişkin koşullar getirmeye istekli olmadığını bildirdi.
Carnegie Endowment for International Peace'te kıdemli akademisyen olan Aaron David Miller'ın şu sözlerine yer verildi: "israilin Lübnan ile sınırlarında artan gerilim, Biden'ı Amerika'nın müttefiki israilden uzaklaştığı yönünde herhangi bir sinyal gönderme konusunda çok ihtiyatlı hale getiriyor."
İngiliz gazetesi The Guardian, Londra Belediye Başkanı Sadık Han'ın, İngiltere'nin işgal rejimine silah satışlarının durdurulması gerektiğini söylediğini aktardı.
Gazeteye göre, 7 uluslararası yardım görevlisinin öldürülmesinin ardından İngiltere içinde işgal rejimine yönelik eleştiriler dikkat çekici bir şekilde arttı.
Buna karşılık Amerikan gazetesi "The Wall Street Journal", yardım görevlileri konvoyuna yapılan füze saldırısının, işgal kuvvetlerinin "sivilleri korumak için uyguladığı güvenlik prosedürlerindeki eksiklikleri ve ölümcül hataları açıkça ortaya çıkardığını" söyledi.
Gazetenin haberine göre askeri uzmanlar, işgal kuvvetlerinin Gazze'deki görevlerinin netlik kazanmaması nedeniyle insani konuların sınırlı ilgi gördüğüne inanıyor. (İLKHA)