Vali Kızılkaya: Siirt'te seçim kavgasında 10 kişi gözaltında, güvenlik tedbirleri artırıldı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Valiliği kurumsal X (Twitter) hesabı üzerinden canlı olarak Siirt il genelinde asayiş ve güvenlik ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekleme: 05.04.2024 18:05:06 / Güncelleme: 05.04.2024 18:05:47 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Pervari Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen Mart ayı aylık değerlendirme toplantısına, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, katıldı.

Pervari İlçesinde Seçim Nedeniyle Çıkan Silahlı Kavgada Siirtli Belediye Başkan Adayının Kardeşi Öldü Siirt'in Pervari ilçesinde, Mart ayı asayiş ve güvenlik toplantısı sırasında seçim nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Belediye Başkan Adayı İsmail Bilen'in kardeşi Abdurrahman Bilen (41) hayatını kaybetti.

Vali Kemal Kızılkaya'nın açıklamasına göre, olaya karışan 10 kişi gözaltına alındı ve güvenlik tedbirleri üst seviyede devam ediyor.

Olay, 2 Nisan akşamı Pervari ilçesinde gerçekleşti. İki grup arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüştü ve bu kavga sonucunda 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan ve kaybedenlerden 5 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Pervari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Ancak Abdurrahman Bilen'in durumu ağırdı ve Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi, ancak kurtarılamadı.

Vali Kızılkaya, olayın ardından yapılan toplantıda, 10 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti ve adli soruşturmanın başlatıldığını vurguladı. İlçe genelinde alınan güvenlik tedbirleri ise halen sürüyor.

Yaralıların hastanedeki tedavisi devam ederken, olayın detayları üzerindeki soruşturmanın da devam ettiği belirtildi. (İLKHA)