Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Kadir Gecesi mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, 'Dünyanın geçici heveslerinden ve sonu gelmez emellerinden arınarak bu geceyi Kur'an'ın rehberliğinde yeniden dirilişimize milat kılmalıyız.' ifadesini kullandı.

Ekleme: 05.04.2024 11:23:49 / Güncelleme: 05.04.2024 11:23:49 / Güncel
Destek için 

Erbaş, yazılı bir açıklamada, Kadir Gecesi'ne erişmenin ve onun feyzinden, bereketinden istifade etmenin sevincini ve huzurunu yaşadıklarını belirtti. Bu kıymetli geceyi bizlere ulaştıran Allah'a şükretti.

Her anının bereketli olduğuna işaret ederek, bu geceyi özel kılan unsurlardan birinin Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin Cebrail aracılığıyla Hazreti Muhammed'e bu mübarek zaman diliminde indirilmeye başlanması olduğunu hatırlattı.

"Allah, bu geceyi 'Biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.' ayetleriyle müjdeledi." diyen Erbaş, Allah'ın sonsuz merhametinin bir yansıması olarak Kur'an-ı Kerim'in tüm insanlık için bir öğüt ve hidayet rehberi, şifa ve huzur kaynağı olduğunu vurguladı.

Erbaş, şunları ekledi:

"Kur'an'ın nüzulüyle bereketlenen Kadir Gecesi, kitabımızla olan bağımızı güçlendirmek için önemli bir fırsattır. Bu gece, derin bir tefekkürle, bütün varlığımızla Kur'an'a yönelmeliyiz. Kur'an'ın emir ve yasaklarına olan hassasiyetimizi, uyarılarına karşı duyarlılığımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Kur'an'ın öğrettiklerini, adaleti, ihsanı, merhameti, ahde vefayı ve yaşamın anlamını hayatımızda ne kadar yansıtabildiğimizi değerlendirmeliyiz. Dünyevi arzuların ve geçici hırsların ötesine geçerek, bu geceyi Kur'an'ın rehberliğinde bir yeniden doğuş için bir fırsat olarak görmeliyiz."

Kadir Gecesi'nin aynı zamanda dua ve istiğfar gecesi olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bu gece, meleklerin her bir iş için fecre kadar yeryüzüne inerek Allah'a iman eden ve doğru bir yaşam süren müminlere cenneti müjdeleyeceği bir gece olarak bilinmeli ve bol bol dua etmeliyiz." dedi.

Türkiye ve İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eden Erbaş, bu gece yapılan duaların, Müslümanların birliğine ve insanlığın selametine vesile olmasını diledi.