WCK kurucusu Andres: Gazze'deki saldırı kasıtlı ve sistematikti!

World Central Kitchen (WCK) kurucusu ve yöneticisi Jose Andres, 7 personelinin öldüğü Gazze'deki işgal rejimi saldırısının bilinçli olduğunu ve yardım çalışanlarının "araba araba" sistematik bir şekilde hedef alındığını söyledi.

Ekleme: 04.04.2024 16:27:36 / Güncelleme: 04.04.2024 16:27:36 / Dünya
Destek için 

Andres, 7 yardım görevlisinin hayatını kaybettiği Gazze'deki işgal rejimi saldırısında ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saldırının kasıtlı olduğunu ve yardım çalışanlarının "araba araba" sistematik bir şekilde hedef alındığını vurgulayan Andres WCK olarak tüm yardımlarını Gazze'de işgal yetkilileri ile koordine şekilde yaptıklarını kaydetti.

Netanyahu'nun açıklamalarına tepki gösteren Andres, "Bu saldırı bombayı yanlışlıkla atmışız diyerek geçiştirilebilecek bir şanssızlık durumu değildi. Personellerimiz birkaç kilometre uzakta bir yerdeydi. Konvoydaki araçların tepesinde de çok bariz bir şekilde insani yardım logosu vardı." dedi.

İşgal kuvvetlerinin, konvoyun nerede olduğunu bildiğini aktaran Andres, "İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından kontrol edilen bir bölgede çatışma gerçekleşmeyen bir alanda hedef alındık. Ekiplerimizin o yolda üç araba ile ilerlediğini biliyorlardı." diye konuştu.

Saldırının ABD hükümeti ve öldürülen her yardım çalışanının kendi ülkesi tarafından soruşturulması çağrısında bulunan Andres, yardım konvoyuna üçten fazla saldırı düzenlenmiş olabileceğini söyleyerek saldırının "kasıtlı olmadığı" yönündeki iddialara tepki gösterdi.