AT&T'nin milyonlarca müşterisine ait kişisel verileri sızdırıldı

Telekomünikasyon şirketi AT&T'nin eski ve yeni müşterilerinin kişisel verileri sızdırıldı. Müşterilerin isim ve soy isimleri, adresleri, sosyal güvenlik numaraları da sızdırılan veriler arasında.

Ekleme: 01.04.2024 10:53:35 / Güncelleme: 01.04.2024 11:00:53 / Dünya
Destek için 

AT&T telekomünikasyon şirketinin eski ve mevcut müşterilerine ait kişisel verilerinin çevrimiçi ortamda sızdırıldığı belirtildi. Şirketin açıklamasına göre, 'karanlık web'e sızdırılan veriler arasında adresler, sosyal güvenlik numaraları ve parolalar da bulunuyor. AT&T, verilerin çalındığına dair kanıt bulunmadığını ancak durumu siber güvenlik uzmanlarının incelediğini bildirdi.

"Parolaları sıfırlayın uyarısı"

BBC'nin bildirdiğine göre, şirket ayrıca müşterilerinden parolalarını sıfırlamalarını istedi. AT&T, müşterilerine 'hesap aktivitelerini ve kredi raporlarını yakından izlemeleri' konusunda uyardı.

Sızdırılan verilerin 2019 ve daha öncesine ait olduğu belirtilirken, 7,6 milyon mevcut müşteri ve 65,4 milyon eski hesap sahibini etkilediği ifade edildi. Şirketin açıklamasına göre, sızdırılan bilgiler arasında isim-soy isim, e-posta adresleri ve doğum tarihleri bulunurken, mali bilgilere erişimin olmadığı belirtildi.

AT&T'nin kablosuz 5G ağı, ABD genelinde yaklaşık 290 milyon kişiye hizmet sağlıyor. Şirket aynı zamanda ülkenin en büyük mobil ve internet hizmeti sağlayıcılarından biri olarak biliniyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan bir kesinti, on binlerce telefon kullanıcısını olumsuz etkilemişti. Bu olayın ardından AT&T, mağdur olan müşterilere 5 dolarlık çek sunarak özür dilemişti. New York'taki savcılar, müşterilerin 12 saat boyunca telefon hizmetlerinden mahrum kaldığı bu olayı soruşturuyor.

AT&T tarafından yapılan açıklamada, söz konusu verilerin sızma kaynağının henüz belirlenmediği ifade edildi. Şirket, veri sızıntısının kendi sistemlerinden mi yoksa üçüncü taraf sağlayıcılardan mı kaynaklandığını araştırıyor.

 

BBC