5 ilde "Kalkan-18" operasyonu düzenlendi

Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik 5 ilde düzenlenen "Kalkan-18" operasyonlarında, 20 göçmen kaçakçısı ile 559 düzensiz göçmen yakalandı.

Ekleme: 30.03.2024 17:56:49 / Güncelleme: 30.03.2024 18:03:34 / Güncel
Destek için 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde Van, İzmir, Iğdır, Şırnak ve Muğla illerinde "Kalkan-18" operasyonları düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında 559 düzensiz göçmen ile 20 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin işlemleri sonrasında 20 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 13'ü tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer iki kişinin işlemleri ise devam ediyor.

Operasyonlar sırasında 13 araç, 2 sahte pasaport ve çok sayıda uyuşturucu hap ile kaçak ilaç ele geçirildi.

Düzensiz göçmenler geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Bakan Yerlikaya, Türkiye'yi insan kaçakçılığı hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat verilmeyeceğini vurgulayarak, "Ülkemizin her bölgesinde düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum." dedi.