HÜDA PAR Yeşilyurt adayı Arslan: Belediyelerde yapılan israf önlenirse ülke ekonomisi düzelir

Ülkenin ekonomisini düzlüğe çıkaracak derecede belediyelerde israfın yapıldığına dikkat çeken HÜDA PAR Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Şahin Arslan, seçildikleri takdirde ilk iş olarak israfın önüne geçerek, Malatya'nın hakkettiği hizmetlere kavuşturacaklarını söyledi.

Ekleme: 30.03.2024 13:45:04 / Güncelleme: 30.03.2024 13:45:41 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden HÜDA PAR'ın belediye başkan adayları, 31 Mart'ta yapılacak seçimler öncesinde ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Şahin Arslan, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Ziyaretlerde esnafın ve vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yıldırım, HÜDA PAR'ın misyonunu ve seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlatarak kendilerinden destek talebinde bulundu.

"Belediyelerde yapılan israf önlense ülke ekonomisi düzelir"

Yapılan ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Arslan, "Şu an ülke olarak ekonomik açıdan büyük sıkıntılar çekiyoruz. Ekonominin düzelmesi için ne kadar ekonomik tedbir paketi devreye sokulsa da çare olmuyor. Hükümet bir yerden musluğu kapatmaya çalışıyor ama başka kanallardan adeta dere gibi akıyor. İsrafın önüne geçilmediği sürece özellikle belediyelerde istenilen hizmeti yapamazsınız. Belediyelerde o kadar aşırı bir israf var ki haddi hesabı yok. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin 'tasarruf tedbirleri' genelgesi yayımlamıştı. Ama yine de farklı kanallardan yol bularak aynı harcamayı yapıyorlar. Bunun önüne geçilecek tek yol, sözde değil, hakkıyla Allah'tan korkan ve belediyenin malını beytülmal, hatta yetimlerin malı gibi görecek idarecilerin başa gelmesiyle olur. Ülkenin ekonomisini düzlüğe çıkaracak derecede belediyelerde israf yapılıyor. Sadece belediyelerde yapılan israf önlense ve o paralar hazineye aktarılsa inanın ülkenin ekonomisi düzelir. Allah nasip eder ve halkımız bizi seçerse ilk yapacağımız iş israfın önüne geçmek olacak. Ve sonra da Malatya'nın hasret kaldığı hizmetlerle buluşturmak olacak" şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler