Mescid-i Aksa'da 150 bin kişi teravih namazı kıldı

İşgalci rejimin kısıtlamalarına rağmen dün akşam 150 bin kişi Mescid-i Aksa'da yatsı ve teravih namazlarını kıldı.

Ekleme: 30.03.2024 12:20:04 / Güncelleme: 30.03.2024 12:27:15 / Dünya
Destek için 

İslami Vakıflar Dairesi, "Sıkı işgal önlemlerine ve Batı Şeria vatandaşlarının işgal altındaki Kudüs'e girişinin engellenmesine rağmen 150 bin kişi Mescid-i Aksa'da namaz kıldı." dedi.

İşgal kuvvetlerinin Filistinlilerin Kudüs şehrine ve Mescid-i Aksa'ya erişimine yönelik engellemelerine rağmen binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'ya ulaşmayı başardı.

Mescid-i Aksa'ya girişi engellenen çok sayıda kadın ve erkek ise Mücahit Yolu'nda yatsı ve teravih namazlarını kıldı.

İşgalin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskı ve saldırılarına karşı koymak amacıyla Kudüslülerden Ramazan ayı sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya gitmeleri ve orada inzivaya çekilmeleri yönünde çağrılar yapıldı.

Kudüslü ve Filistinliler, mübarek Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da seferberlik ve birliktelik, mescidin savunulması, korunması ve üzerindeki kuşatmanın kırılması yönündeki çağrılarını sürdürdü. Öte yandan Mescid-i Aksa'da tüm namazların kılınmasının gerekliliği vurgulandı.

Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'teki HAMAS hareketi, Mescid-i Aksa'daki ablukanın kaldırılması, Gazze'nin ve yiğit direnişinin zafere ulaşması ve mukaddes mekânların işgal ihlallerinden korunması çağrısına karşılık, işgal rejimi ve işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs şehrini Yahudileştirme planlarına yanıt olarak seferberlik çağrısında bulundu. (İLKHA)