Doğum oranları düştü çocuk sahibi olan ailelere 2 buçuk milyon TL!

Asya'da düşen doğum oranları Güney Koreli bir şirketi milyonlarca dolar ödemeye itti. Bir inşaat firması, çalışanlarına her bebek için 100 milyon Kore wonu (75 bin dolar) yani yaklaşık 2 buçuk milyon TL verecek.

Ekleme: 28.03.2024 15:26:25 / Güncelleme: 28.03.2024 16:00:47 / Dünya
Destek için 

Japonya, yaşlanan nüfusu ve düşen doğum oranları nedeniyle bebek bezi üretimini durdururken Güney Kore'de bir şirket, dikkat çeken bir adım attı. Seul merkezli inşaat firması Booyoung Group, çalışanlarına bebek sahibi olmaları durumunda milyonlarca lira ödemeyi taahhüt etti.

Şirket, her bebek için çalışanlarına 100 milyon Kore wonu (yaklaşık 75 bin dolar ya da 2.5 milyon TL) verecek. Şirketin sözcüsü, bu desteğin tüm çalışanlar için geçerli olduğunu ve çocuk sayısında bir sınırlama olmadığını belirtti. Booyoung Group Başkanı Lee Joong-keun, şirketin çalışanlarının çocuk yetiştirmenin finansal yükünü hafifletmeye yardımcı olmak için "doğrudan mali destek" sunduğunu ifade etti.

3 ÇOCUĞU OLANA 250 BİN DOLAR

Düzenlenen bir şirket etkinliğinde, hükümetin inşaat için arazi sağlaması durumunda, üç bebeği olan çalışanlara 300 milyon Kore wonu (yaklaşık 250 bin dolar) nakit para veya bir konut arasında seçim yapma imkanı sunulacağını da açıkladı.

Lee, "Umarım doğumları teşvik etmeye ve ülkenin geleceğiyle ilgili endişelere katkı sağlayan bir şirket olarak tanınırız" dedi.

Güney Kore, 2022'de dünya genelinde en düşük doğurganlık oranına sahip ülke olarak belirlendi, bu oran 0,78 olarak kaydedildi. İstatistiklere göre, Kore'nin resmi tahminlerine göre bu oranın 2025'e kadar 0,65'e kadar daha da düşmesi bekleniyor.

Bu veriler, Güney Kore ve diğer Doğu Asya ülkelerinin demografik bir krizle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Hızla yaşlanan toplumlar, bu ülkelerin önümüzdeki yıllarda demografik bir saatli bomba ile karşı karşıya kalabileceğini öne sürüyor. Güney Kore, Japonya ve Çin gibi ülkeler, çalışma çağındaki nüfuslarının azalmasıyla mücadele etmek için kitlesel göç gibi çözümlerden kaçınıyor.