PKK, DEM 'devam' dedi, DEM seçmeni bu düzenden bıktı!

DEM Parti yönetiminde yerel seçimlere ilişkin kafa karışıklığı devam ederken seçmen artık partinin stratejisini sorguluyor, CHP ve marjinal sol grupların çıkarları için sandığa gitmeyi reddediyor.

Ekleme: 28.03.2024 13:36:57 / Güncelleme: 28.03.2024 22:15:48 / Güncel
Destek için 

DOĞRUHABER-   Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin Diyarbakır mitinginde DEM seçmeninin de uzun bir süredir tartıştığı bir konuya vurgu yaptı. Erdoğan "İstanbul'da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa hepsini getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyoruz.'' cümlesiyle 2015'ten bu yana Türk solu ve CHP'ye kazandırmak için sandığa giden DEM seçmenine seslendi. 

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu da Batman mitinginde yaptığı konuşmada marjinal sol  grupların DEM'in üzerindeki etkisine dikkat çekerek DEM'in artık Kürt halkına vaat edeceği bir şeyin kalmadığına vurgu yapmıştı.

DEM Parti'nin bileşenlerinden ve mevcut Genel Başkan Hatimoğlulları'nın önceki dönem eş başkanlığını yaptığı  Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi dün İstanbul'da DEM'in adayını değil Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Aynı gün genel seçimlerde Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olan gazeteci Hasan Cemal de Ekrem İmamoğlu'na destek vereceğini açıkladı. 

ÜLKÜCÜ MANSUR'UN ANKARASI DAHİL!

Ülkücü Mansur Yavaş'ın yönettiği Ankara'nın ilçeleri de   dahil olmak üzere DEM parti birçok kentte CHP ile kent uzlaşısı gerçekleştirdi. 

14-28 Mayıs sürecinde 'Erdoğan'a kaybettireceğiz, yeni yönetimde güçlü olacağız' propagandasıyla halkı CHP'ye oy vermeye teşvik eden DEM Parti yerel seçimlerde de stratejisini değiştirmedi. 

Bu karar  14-28 Mayıs seçim süreçlerinde olduğu gibi Kandil'den yerel seçimlere ilişkin gelen 'ittifaklar devam etmeli' açıklamasının ardından geldi. 

Geçtiğimiz seçimlerde CHP ve bileşenleriyle ittifak nedeniyle ciddi oy kaybeden DEM yerel seçim sürecinde de halkı değil Kandil'in talebini dikkate aldı. 

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması ve CHP ve bileşenlerinin mecliste çoğunluğu elde etmesi halinde Kürt meselesine yönelik 'somut adım' pazarlamasıyla oy toplamaya çalışan DEM, yerel seçimlerdeki ittifakı hangi gerekçeyle savunuyor? 

 LGBT ve marjinal sol grupların kayyım atadığı DEM,  mevcut tabanını yaklaşık 10 yıldır olduğu gibi bundan sonraki süreçte de  Leyla Zana'nın deyimiyle kendilerine 'hayalet' muamelesi yapan CHP'nin peşinden sürüklemeye çalışacak. Ancak taban git gide eriyor.

Bu nedenle 8 yıldır adeta siyasi yasaklı olan Leyla Zana, Ahmet Türk gibi isimler 'duydum ki kafanız karışık' diyerek sahaya sürülüyor...  

PKK SİLAH BIRAKMAK İSTEMİYOR

Silah bırakmak istemeyen ve çözüm sürecini hendeğe gömen PKK,  DEM'in başındaki sol kayyımlardan memnun, siyasi hareketin yol haritasını belirleyebiliyor. DEM' yönetimindeki bazı isimler de bu döngünün devam etmesinden memnun, bunun üzerinden oy devşirmeyi yeğliyor. 

Ancak seçmen artık DEM'in stratejisini sorguluyor.

DEM hareketinin varoluş sebebi Kürt meselesiyse neden yerel seçimlerde bile soluğu CHP'nin kadrosunda alıyor? Meral Danış Bektaş'ın dediği gibi neden bileşeni olduğu yapılar ve aday gösterdiği isimler 'Kürtler için hiçbir şey yapmayan' İmamoğlu'na destek açıklaması yapıyor? 

Bu sorunun cevabını eski HDP milletvekili Altan Tan veriyor;

''DEM Parti'de PKK'nın silahlı mücadeleye devam etmesini isteyenler Ekrem İmamoğlu'na oy verecek

Bunun karşısında duranlar, değişiklik talep edenlerse DEM Parti'ye oy verecek.

Diğer bir kesim de oy vermeyerek tepkisini gösterecek.''

 

Etiketler: