Gazze'de cenazelerin arasındaki görüntüsüyle hafızalara kazınmıştı! Glasgow Üniversitesinin rektörü seçildi

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) aracılığıyla 9 Ekim 2023'te Gazze'ye giderek 40 gün boyunca işgal saldırıları altında hayat kurtarmak için mücadele eden Filistin asıllı İngiliz cerrah Gassan Ebu Sitte, İskoçya'daki Glasgow Üniversitesinin yeni rektörü oldu.

Ekleme: 28.03.2024 11:15:24 / Güncelleme: 28.03.2024 11:21:08 / Dünya
Destek için 

Glasgow Üniversitesi, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, rektörlük seçimlerinin sonucunda oyların yaklaşık yüzde 80'ini alan Ebu Sitte'nin üniversitenin yeni rektörü olarak seçildiğini duyurdu.

Ebu Sitte'nin üniversitenin karar alma süreçlerinde öğrencileri en üst düzeyde temsil edeceği vurgulanan paylaşımda, yeni rektörün aynı zamanda dünyanın önde gelen plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanlarından biri olduğu belirtildi.

Paylaşımda, Filistin toprakları üzerinde işgal devletinin kurulmasına zemin hazırlayan "Balfour Deklarasyonu"nun yazarı Arthur James Balfour'un da 1890-1893 yıllarında Glasgow Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yaptığı bilgisi verildi.

Gazze'de cenazeler arasında düzenlenen basın toplantısıyla hafızalara kazınmıştı

işgal rejimi saldırılarının başlamasının ardından 9 Ekim'de MSF ile Mısır üzerinden Gazze'ye giderek, 18 Kasım'a kadar tıbbi imkansızlıklara rağmen El Şifa Hastanesi ve El-Ehli Baptist Hastanesinde Gazze halkına hizmet vermek için büyük çaba sarf eden Ebu Sitte, önemli bir insanî çabayı temsil etmişti.

Batı medyasının yayınlarına da katılarak Gazze'deki durumu dünyaya duyurmaya çalışan İngiliz cerrah, işgal rejiminin 17 Ekim'de Gazze'de bombaladığı ve 500 kişinin hayatını kaybettiği El-Ehli Baptist Hastanesinin önünde, cenazelerin arasında düzenlenen basın toplantısıyla da hafızalara kazınmıştı.

Ancak hastanelerdeki tıbbi yetersizlikler nedeniyle 40 gün sonra Gazze'den ayrılmak zorunda kalan Ebu Sitte, yaşadığı ülke İngiltere'ye dönmüştü.