TikTok' "ulusal güvenlik tehdidi"

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da hükümet, sosyal paylaşım uygulaması TikTok'u "ulusal güvenlik tehdidi" olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Ekleme: 26.03.2024 12:34:36 / Güncelleme: 26.03.2024 12:45:56 / Dünya
Destek için 

Tayvan ajansı CNA'ya göre, Dijital İşler Bakanı Audrey Tang, geçen hafta düzenlenen meclis oturumunda, Çinli Bytedance şirketinin ana ortağı olduğu TikTok'un ulusal enformasyon ve iletişim güvenliği açısından "tehlikeli ürün" olarak sınıflandırıldığını açıkladı.

Bakan Tang, düşman devletlerin dolaylı veya doğrudan kontrol ettiği ürünlerin ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu belirtti.

Tayvanlı yetkilinin bu açıklaması, Ada'daki hükümetin TikTok'a ilişkin tutumunun ABD ile benzer bir çizgide olduğunu gösteriyor ve uygulamanın ulusal güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasını tartışma konusu yapıyor.

ABD Temsilciler Meclisi, 13 Mart'ta TikTok'un ülkede yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti ve tasarı onay için Senato'ya gönderildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun tasarıyı onaylaması durumunda imzalayarak yasayı yürürlüğe sokacağını belirtti.

Tasarının yasalaşması durumunda, TikTok'un "ulusal güvenlikle ilgili sorunlar" gerekçesiyle yasaklanması öngörülüyor ve platformun ana ortağı konumundaki Çinli ByteDance firması, platformu devretmek zorunda kalacak.

Çin ana karası ile Tayvan arasındaki iç savaş sonrası ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı devam ediyor.