DEM'de kafa karışık! Bir yanda Zana diğer yanda Temelli!

Tabanını kaybeden DEM Parti seçimlere kısa bir süre kala sahaya Leyla Zana'yı sürdü. Zana'ya, CHP ile 2015'ten bu yana kurulan ittifak nedeniyle dağılan tabanı toparlama görevi verildi ancak diğer yandan başını eski eş başkan Sezai Temelli'nin çektiği ekip sözde isyan bayrağı açtı.

Ekleme: 26.03.2024 09:42:08 / Güncelleme: 26.03.2024 11:25:41 / Güncel
Destek için 

Tabanını kaybeden DEM Parti seçimlere kısa bir süre kala sahaya Leyla Zana'yı sürdü. Zana'ya, CHP ile 2015'ten bu  yana kurulan ittifak nedeniyle dağılan tabanı toparlama görevi verildi ancak diğer yandan başını eski eş başkan Sezai Temelli'nin çektiği ekip sözde  isyan bayrağı açtı.

Bir yanda belli bölgelerde CHP ile ittifak 'kent uzlaşısı' maskesiyle gizlenirken, Kürt illerini dolaşan Leyla Zana CHP'yi eleştirdi, Diyarbakır'dan  İstanbul'a 'DEM'e oy verin' mesajı gönderdi. Ancak  Zana, DEM'in İstanbul Belediye Başkan adayı Meral Danış Bektaş'ın  seçim çalışmalarını 'İstanbul dışında' sürdürmesine değinmedi. 

DEM'de CHP'ye yönelik perde önü eleştirilerin dozajı artarken diğer yandan 'çözüm süreci ve bu meseleyi Erdoğan çözer' mesajları da veriliyor. Ancak DEM'in içerisindeki  bir başka kanat ise Erdoğan mesajlarına tepkili. 

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli “Diyorlar ki ‘muhatap Erdoğan’dır, Erdoğan ile çözüm olur.’ Erdoğan’ın ipiyle artık kuyuya inilmez” sözleriyle adeta partinin ağır toplarına sözde ayar verdi. DEM'in 2015'ten bu yana AK Parti ve Erdoğan'a kaybettirmek üzerine şekillenen siyasetinin devam ettirilmesi gerektiği mesajını verdi. 

DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise , Gazete Duvar’daki söyleşisinde Ceren Bayar’ın “İstanbul’da partinizin oylarının İmamoğlu’na kayma ihtimali var mı?” sorusuna ilginç bir yanıt verdi:

“İstanbul’da inanılmaz bir hayat pahalılığı ve yoksullaşma söz konusu. Öte yandan Kanal İstanbul tepkisi çok büyük. Kanal İstanbul Erdoğan’ın öyle kolay vazgeçeceği bir proje değil. Çünkü bu proje bir rant kapısı. Aynı zamanda Montrö Sözleşmesi’ni de ilgilendiren bir proje. Yani siyasal ve stratejik anlamı var. Tüm bunların yanında deprem İstanbul için çok büyük bir tehlike. Bu tehlike bu kadar yakınken rantçı bir ismi aday yapıyorsunuz. Anladığı tek iş şantiye ve rantiye olan bir aday. Tablo böyleyken ben İstanbul halklarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum.”

DEM kanadından gelen çelişkili açıklamalar Leyla Zana ile özellikle Doğu illerindeki  Kürt kamuoyu  için özel bir çalışma yapıldığını perde arkasında  ise CHP ile birlikteliğin aynen devam ettiğini ortaya koydu. 

Etiketler: