Kıtlığın pençesinde Gazze YEMEKSİZ SOFRALARDA İFTAR

Hiçbir kutsalı tanımayan ve kuduz köpekler gibi Gazze’nin masum insanlarına saldıran siyonist terör çetesi, Cibaliya Mülteci Kampı'nda birçok ailenin iftara sıcak bir yemekle bile girmesine engel oluyor. Sekiz kişilik ailesiyle "yemeksiz" iftar sofrasına oturmak zorunda kalan Ahmed Şebbat, "Bugün ailelerin birçoğu yemek alamadı. Çünkü yeterli miktarda yemek yoktu" dedi.

Ekleme: 26.03.2024 04:00:00 / Güncelleme: 26.03.2024 04:01:02 / Dünya
Destek için 

HABER MERKEZİ

Müslümanlar için rahmetin, bereketin ve nice müjdelerin saklı olduğu Ramazan-ı şerif ayını idrak ettiğimiz bugünlerde İslam Ümmeti yaralı, hatta yaralarından her gün kan akmakta Gazze’nin mübarek toprağına… Hiçbir kutsalı tanımayan ve kuduz köpekler gibi Gazze’nin masum insanlarına saldıran siyonist terör çetesi, Ramazanda da vahşetine devam ediyor. Sahur vaktinde Gazzelilerin üzerine bomba yağdıran alçak rejim, iftar vaktinde sofraları boş kalsın diye gündüz de yardımların Gazze’ye girişine izin vermiyor.

BAZILARI ÇORBA KUYRUĞUNDAN KAPLARI BOŞ DÖNÜYOR

Öyle ki Gazze Şeridi'nin Cibaliya Mülteci Kampı'nda birçok aile iftara sıcak bir yemekten mahrum olarak girmek zorunda kalıyor…

Ağzına kadar dolu çorba kazanı önünde sıralanmış yüzlerce Filistinli kadın ve çocuk, akşam ezanı öncesinde bir tas çorba alabildiyse kendini şanslı hissederken, yemek sırasında bir yer edinmek orucu açabilmek için yeterli olmayabiliyor.

Yemek sırasında bekleyenler ile kazandaki yemek miktarı çoğunlukla birbirini karşılayacak şekilde olmuyor. Dolayısıyla sırada bekleyenlerin bir kısmı uzun süreli bekleyişe rağmen oradan elleri boş dönmek zorunda kalıyor.

Küçük çocukların ellerini uzattıkları plastik kapların geri boş dönmesi, Gazze'de görmeye alışılmış bir manzara.

SIRA GELMEDEN KAZANDAKİ SEBZE ÇORBASI BİTTİ

Soykırımcı terörist çetenin Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı günlerin başından itibaren Beyt Hanun bölgesindeki evinden ayrılmak zorunda kalan Ahmed Şebbat (33), 8 kişilik ailesiyle Cibalya'da özellikle ramazan günlerinde çektikleri gıda sıkıntılarını anlattı. İftar öncesinde yemek sırasında bekleyen Şebbat, sıra kendisine gelmeden sebze çorbasının bittiğini böylece çocuklarına çorba götürme imkanı bulamadığını söyledi.

Şebbat, ailesinin ücretsiz dağıtılan sebze çorbası bitince iftar sofrasında oruçlarını bir miktar kekik ve su ile açmak zorunda kaldı.

Kaldığı Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin yoğunluk kazandığına ve oluşan aşırı kalabalığa dikkati çeken Şebbat, "Bugün ailelerin birçoğu yemek alamadı. Çünkü yeterli miktarda yemek yoktu." dedi.

YARDIMLAR ENGELLENİYOR

Yine bir başka yerinden edilen Filistinli Fayiz Fadl da ailesine bu akşam yemek alamadığını, kendisi gibi daha birçok ailenin aynı durumda olduğunu hatırlattı.

Fadl, insanların artık gerçekten açlıktan ölmeye başladığını belirterek, savaşın bir an önce bitmesini temenni ederken, Gazze'nin kuzeyine gıda yardımlarının bir an önce gelmesini istedi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son istatistiki verilerine göre, aralarında biri bebek olmak üzere kötü beslenme ve susuzluk sebebiyle yaşamını yitiren Filistinli sayısı 27'ye ulaştı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu Filistinlilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) X sosyal medya hesabından verdiği bilgide, defalarca çağrı yapılmasına rağmen, Gazze'nin kuzeyine karadan yardımların yapılmasına terörist çete tarafından engel olunduğunu ve açlığın Gazze'nin her yerinde olduğunu kaydetti.

2 çocuğu açlıktan öldü

GAZZELİ BABANIN BÜYÜK ACISI

Gazzeli Yahya Habbuş, 10 yaşındaki oğlu Süheyl ile 8 yaşındaki oğlu Muhammed'i yetersiz beslenme nedeniyle birer saat arayla kaybetti.

GAZZE

Soykırımcı siyonist terör ordusunun 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek halkı açlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nde 2 çocuğun daha yetersiz beslenme ve sağlık hizmetinden yoksun bırakılma nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki açlık krizinden kaçarak güneyde Mısır sınırında yer alan Refah kentine sığınan 33 yaşındaki Yahya Habbuş, yetersiz beslenmeden vefat eden 10 yaşındaki oğlu Süheyl'i Refah'taki mezarlıklardan birinde toprağa verdi. Gazzeli baba, mezarlıktan döndüğünde 8 yaşındaki diğer oğlu Muhammed'in de yaşamını yitirdiği haberini aldı.

Acılı baba Habbuş, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit oğlum Süheyl'i toprağa verdikten bir saat sonra ikinci oğlum Muhammed de şehit düştü." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, Habbuş'un, yetersiz beslenmeden dolayı bir deri bir kemik kalan çocuklarına gözyaşlarıyla veda etti.

Doğuştan beyin felci hastası olan 2 çocuğun, işgalci çetenin insani yardımların girişine izin vermediği Gazze'de yeterli şekilde beslenemediği ve herhangi bir sağlık hizmeti alamadığı belirtildi.

Söz konusu çocukların ölümüyle ilgili Filistin Sağlık Bakanlığından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, işgal çetesinin yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle 27 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti. AA

3 büyük hastaneyi kuşattı

Hastaneler Yine İşgal Çetesinin Hedefinde

Soykırımcı barbar siyonist çete ordusu, 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük hastanelerinden 3'ünü yeniden kuşatma altına aldı.

ANKARA

Gazze'de 32 binden fazla can kaybına ve ağır yıkıma neden olan işgalci çete ordusu, yeniden hastaneleri hedef alıyor.

Uyguladığı abluka ve yardım tırlarının girişine getirdiği kısıtlamaların yanı sıra işgalci çetenin saldırıları nedeniyle Gazze'de çok sayıda hastane ve sağlık kuruluşu hizmet dışı kaldı.

Siyonist çete ordusu, 18 Mart'ta Gazze'nin kuzeyinde yer alan ve bölgenin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi'ni kuşattı.

Hastane ve çevresine düzenlediği saldırılarda işgalci çete güçleri şu ana kadar yaklaşık 150 Filistinliyi öldürdü, 480 Filistinliyi de alıkoydu.

Daha önce de "HAMAS'ın komuta merkezi" yalanıyla Şifa Hastanesi'ne saldıran işgal çetesi ordusunun bu son kuşatması 18 Mart'tan bu yana devam ediyor.

Gazze'deki en büyük hastane olan Şifa'ya yaralı ve hastaların yanı sıra işgalci çete saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş yaklaşık 30 bin Filistinli sığınmıştı.

GÜNEYDEKİ HASTANELERİ DE KUŞATTI

Şifa Hastanesi ve çevresindeki saldırılarını sürdüren siyonist çete ordusu, dün de Gazze'nin güneyinde yer alan Nasır ve Emel hastanelerini kuşatmaya başladı. Siyonist terör güçlerinin Emel Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda öldüğünü bildirdi. Filistin Kızılayı ayrıca işgal güçlerinin hastalardan ve buraya sığınan yerinden edilmiş Filistinlilerden Emel Hastanesi'ni boşaltmalarını istediğini aktardı.

Gazze'ye yönelik saldırılarını 7 Ekim'den bu yana sürdüren barbar siyonist ordusu, daha önce de Şifa başta olmak üzere bölgedeki birçok hastane ve sağlık kuruluşunu hedef almıştı. AA