Gelecek Partisi'nden 'AK Parti lehine adaylarını çekecek' iddiasına yanıt...

Gelecek Partisi Sözcüsü Hasan Seymen, Şanlıurfa'da AK Parti adayı lehine yarıştan çekildikleri yönündeki iddialara yanıt verdi. Seymen, "Kendi adaylarımız ve daha önceden şahıslarına destek açıklanan adaylar dışında kimseye destek vermeyeceğiz" diyerek iddiaları yalanladı.

Ekleme: 25.03.2024 16:57:45 / Güncelleme: 25.03.2024 16:57:45 / Güncel
Destek için 
 

Mehmet Bozdaş

Son günlerde siyasi kulislerde Gelecek Partisi'nin Şanlıurfa'da AK Parti adayını desteklemek adına yarıştan çekileceği iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından Gelecek Partisi'nden net bir açıklama geldi. Parti Sözcüsü Hasan Seymen tarafından yapılan açıklamada, partinin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik kesin tutumu ve stratejisi paylaşıldı.

Seymen, "Gelecek Partisi olarak, bazı bölgelerde kendi adaylarımızla, bazılarında ise ortak adaylar veya belirlenen şahıslara destek verme kararı aldık. Bu çerçevede, daha önceden belirlenen ve kamuoyuna açıklanan adaylarımızın dışında, başka bir adayın veya partinin desteklenmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da AK Parti adayını destekleyeceği yönündeki iddialara açıklık getiren Seymen, Gelecek Partisi'nin bu şehirlerdeki pozisyonunun net olduğunu ve spekülasyonlara mahal verilmemesi gerektiğini vurguladı. Gelecek Partisi'nin, yerel seçimlere dair stratejisini ve adaylarını genel merkez tarafından önceden belirlenen kriterlere göre şekillendirdiğini belirten Seymen, kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerin gerçek dışı olduğunu dile getirdi.