Ukrayna: Kiev'e Rusya tarafından balistik füzelerle yapılan saldırı sonrası gerginlik artıyor

Bu sabah Rusya'nın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e balistik füzelerle saldırdığı bildirildi.

Ekleme: 25.03.2024 14:38:26 / Güncelleme: 25.03.2024 14:59:58 / Dünya
Destek için 

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, idarenin sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, son 5 gün içerisinde Rus ordusunun Kiev'e üçüncü kez füze saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Popko, "Düşman, 10.30 civarında işgal altındaki Kırım'dan 2 balistik füze ateşledi. Neyse ki, hava savunma sistemlerimiz her iki füzeyi de etkisiz hale getirdi." dedi.

Füze parçalarının Peçersk, Solomen, Dnipro ve Golosiyiv ilçelerine düştüğünü belirten Popko, bazı binaların zarar gördüğünü ve maalesef biri çocuk 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada ise Rusya'nın 9 "Şahed" model insansız hava aracı (İHA) ile bir saldırı daha gerçekleştirdiği ifade edildi.

Beyanlara göre, Ukrayna hava savunma kuvvetleri tarafından Mikolayiv ve Odessa bölgeleri üzerinde 8 İHA'nın düşürüldüğü belirtildi.

Ayrıca, Ukrayna Güney Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın Mikolayiv ve Odessa bölgelerine füze ve İHA saldırıları düzenlediği bildirildi.

Rus ordusunun Odessa bölgesindeki Ukrayna hava savunma sistemlerine zarar vermek amacıyla Karadeniz'den X-31P model uçaksavar füze ateşlediği ifade edilen açıklamada, füzenin havada savaş yeteneğini yitirdiği, saldırıda can kaybı ve hasar olmadığı belirtildi.

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya birkaç dalga halinde "Şahed" İHA'larla saldırdığı ve Odessa ile Mikolayiv bölgelerinde dörter İHA'nın düşürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Saldırıda bir İHA'nın hedefe ulaştığı belirtilen açıklamada, "Düşman Mikolayiv bölgesinde bir enerji tesisi saldırısına yönelik bir İHA kullanarak bir saldırı gerçekleştirdi. Yangın çıkan tesis, hızlı bir şekilde itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı ve olayda yaralanan olmadı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Mikolayiv'de vurulan İHA'nın parçalarının düşmesi sonucunda bir evin zarar gördüğü, olay yerinde yangın çıktığı, patlama sonrasında çevredeki evlerin camlarının kırıldığı ve ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Odessa bölgesinde de İHA enkazının bir enerji tesisi üzerinde hasar yarattığı belirtilen açıklamada, olay yerinde çıkan yangının bölge merkezinin bir kısmında ve çevredeki yerleşim bölgelerinde elektrik kesintilerine neden olduğu ifade edildi. 

 

KAYNAK:AA