Hamas liderlerinden Badran: Netanyahu'nun Sinvar'a ulaşma planı...

Hamas Siyasi Bürosu Üyesi Hüsam Badran Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 25.03.2024 13:23:31 / Güncelleme: 25.03.2024 14:17:31 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   Hamas Siyasi Bürosu Üyesi Hüsam Badran Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı;

Önceliklerimiz saldırıyı durdurmak, yardım sağlamak, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve net bir yeniden yapılanma planıdır sadece  işgalcinin teşvik ettiği gibi mahkumların serbest bırakılmasıyla sınırlı değildir.

- ⁠ Amerika'nın tutumu bir arabulucu olarak görülemez; daha ziyade işgali desteklemede birincil, siyasi ve askeri ortaktır.

- ⁠ Amerikan yönetimi herhangi bir anlaşmanın bozulmasının temel sebebidir.

- İşgale karşı  direnerek  meşru hakkımızı kullanıyoruz ve Netanyahu'nun Sinwar'a ulaşma yönündeki açıklamaları bizi ilgilendirmiyor.

Tam bağımsızlığımızı elde edene kadar bu işgale karşı duracağız ve bu, Filistinliler olarak tüm uluslararası yasalarla güvence altına alınan hakkımızdır.

Biz Filistin halkı adına müzakere yapıyoruz ve Hamas liderleriyle ilgili hiçbir konuyu ele almıyoruz.

- Netanyahu, gerçek kayıplar, ölü sayısı ve başarısız siyasi hedefler konusunda halkına karşı dürüst olmalı.

- ⁠ Filistin direnişi, halkımıza karşı devam eden bu suçlar karşısında bu işgalcinin sahteliğini ve gerçekliğini ortaya çıkardı.

Netanyahu herhangi bir anlaşmaya varmak istemiyor ve siyasi ve güvenlik konusundaki başarısızlığını örtbas etmek için halkını ve tutukluların ailelerini kandırıyor.

- Mesele tutuklular ve sayıları değil, işgalin Gazze'deki insanların hayatlarındaki temel konularda arabuluculara herhangi bir garanti vermeyi reddetmesidir.

- Halkımızın kararlılığı ve sahadaki direnişimiz ile birlikte gelen heyetin belgeleri oldukça güçlü ve Netanyahu ve hükümeti üzerinde devam eden uluslararası baskı onu zayıf bir konuma getiriyor.

- Genel olarak halkımızın ve özel olarak Gazze'nin ihtiyaç ve gereksinimleriyle ilgili belirlediğimiz açık ve spesifik bir hedefe ulaşmak için direniş, siyasi ve müzakere çalışmaları yürütüyoruz.

Etiketler: