Birer saat arayla iki evlat.. Yazacak başlık bulamıyoruz!

Gazzeli Yahya Habbuş, 10 yaşındaki oğlu Süheyl ile 8 yaşındaki oğlu Muhammed'i yetersiz beslenme nedeniyle birer saat arayla kaybetti.

Ekleme: 25.03.2024 11:33:16 / Güncelleme: 25.03.2024 11:34:02 / Dünya
Destek için 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Siyonist ordusunun 7 Ekim 2023'ten beri vahşetini sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek halkı açlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nde 2 çocuğun daha yetersiz beslenme ve sağlık hizmetinden yoksun bırakılma nedeniyle şehit olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki açlık krizinden kaçarak güneyde Mısır sınırında yer alan Refah kentine sığınan 33 yaşındaki Yahya Habbuş, yetersiz beslenmeden vefat eden 10 yaşındaki oğlu Süheyl'i Refah'taki mezarlıklardan birinde toprağa verdi. Gazzeli baba, mezarlıktan döndüğünde 8 yaşındaki diğer oğlu Muhammed'in de yaşamını yitirdiği haberini aldı.

Acılı baba Habbuş, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit oğlum Süheyl'i toprağa verdikten bir saat sonra ikinci oğlum Muhammed de şehit düştü." ifadelerini kullandı.

Doğuştan beyin felci hastası olan 2 çocuğun, işgalcilerin insani yardımların girişine izin vermediği Gazze'de yeterli şekilde beslenemediği ve herhangi bir sağlık hizmeti alamadığı belirtildi. Söz konusu çocukların ölümüyle ilgili Filistin Sağlık Bakanlığından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, işgalcilerin yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle 27 kişinin şehit olduğunu belirtmişti.