Refah'a saldırı: Şehitlerimiz var!

İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 5 Filistinli şehit oldu.

Ekleme: 23.03.2024 12:02:13 / Güncelleme: 23.03.2024 13:33:20 / Dünya
Destek için 

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgal güçleri, sabah saatlerinde Refah kentinin kuzeyine hava saldırısı düzenledi.

İşgal ordusunun, Refah'ın kuzeyindeki Mirac bölgesinde 2 katlı bir evi bombalaması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 5 Filistinli şehit edildi, birçoğu da yaralandı.

Ayrıca, siyonist rejim topçu atışlarıyla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeyinde yer alan el-Karara beldesini bombaladı.

- Yerinden edilmiş Filistinlilerin son sığınağı Refah

Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde, 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, siyonist rejimin daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah kentine sığındı.

Gazze Şeridi'nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ın siyonist rejimin saldırılarından önce 280 bin olan nüfusu halihazırda 5 katından fazla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı.

Yeterli miktarda kalacak yerin bulunmadığı ve altyapının yetersiz kaldığı Refah'a siyonist rejim saldırılarından kaçarak sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İşgal ordusunun sık sık hava saldırıları düzenlediği Refah'a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

İŞGALCİLER KANA DOYMUYOR

Uluslararası çapta siyonist rejime Refah'a kara saldırısı düzenlememe konusunda uyarılar yapılmasına rağmen, katil Netanyahu sık sık Refah'a yönelik saldırı planını dile getiriyor.