İşgal rejimi, insansız hava aracıyla izlediği 4 sivili bombaladı

İşgal rejiminin sözde ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 4 Filistinli sivilin insansız hava araçları (İHA) ile bombalandığını gösteren görüntüleri El Cezire yayınladı.

Ekleme: 22.03.2024 10:42:08 / Güncelleme: 22.03.2024 10:42:14 / Dünya
Destek için 

Filistinli 4 sivilin, Han Yunus'un Sikke bölgesinde geçen şubat ayı başlarında işgal rejiminin İHA'larının hedefi haline geldiği görülürken, kısa bir süre sonra birkaç bomba ile şehid edildikleri görüntülere yansıdı.

İşgal rejimi tanklarının yerle bir ettiği bölgede, evlerini aramak için yıkıntılar arasında dolaşan gençler görülüyor.

Söz konusu dört sivilin herhangi bir silah taşımadığı ve tehlike oluşturmadığı da net bir şekilde görüntülerden anlaşılıyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, bu görüntülerin paylaşılmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak olayı duyurdu.

Açıklamada, " işgal rejiminin sözde ordusunun, 4 sivil genci İHA ile bombalaması, vahşice katletmesi ve parçalara ayırması, işgalin yaşadığı derin krizin boyutunu gösteriyor. Bu suçu en güçlü şekilde kınıyoruz." denildi.

Filistinli sivillere yönelik bu suçların altı ay boyunca üst üste devam etmesinden dolayı ABD yönetimi, uluslararası toplum ve işgal rejiminin tamamen sorumlu tutulduğu belirtilen açıklamada, "Filistin halkımızdaki sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen bu katliamda, işgale çeşitli silahlar sağlayan ülkeleri de sorumlu tutuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, tüm ülkelere ve uluslararası topluma, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım mahiyetinde olan bu saldırılarını kınamaları ve saldırıların durdurulması için işgal rejimine baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

İşgal rejimi 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 988 Filistinli şehit oldu, 74 bin 188 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce şehit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.