Tarihte bugün: 22 Mart

22 Mart’ta dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

Ekleme: 22.03.2024 03:00:00 / Güncelleme: 22.03.2024 03:01:02 / Tarihte Bugün
Destek için 

1683: Merzifonlu Kara Mustafa Paşa idam edildi. Osmanlı'da katledilen 40 kadar Sadrazamdan biri olmasına rağmen tarihçilerin üzerinde en çok konuşup tartıştığı Osmanlı devlet adamıdır. Viyana kuşatmasında başarısız olduğu için düşmanlarının padişahı kışkırtmasıyla idam ettirilmiştir.

1945: Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak ve Yemen, Kahire'de Arap Birliği'ni kurdular.

1968: Paris'te, ABD'nin Vietnam'da yürüttüğü savaşa karşı çıkan ve eğitimde reform yapılmasını isteyen öğrenciler, üniversitenin birinci amfisini işgal ederek, 68 olaylarını başlattı.

2004: Hamas'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin, siyonistler tarafından şehid edildi. 1936’da Filistin’de doğan şeyh Ahmet Yasin, 1948’deki savaştan sonra ailesiyle birlikte Gazze’ye göç etti. 16 yaşında spor yaparken boynunu kıran şeyhin bütün vücudu felç oldu. Buna rağmen, Siyonistler işgaline karşı Filistin’in özgürlüğü için durmadan mücadele etti. 22 Mart 2004 sabahı Gazze şeridindeki hay el Sabur’da bulunan bir camiden çıkarken terörist Ariel Şaron'un talimatıyla apaçi helikopterlerinden bırakılan üç bombayla şehid edildi. Sabah namazından çıkan Şeyh’in yanında bulunan iki oğlu ve yedi arkadaşı da olayda şehid oldu.

2013: Başbakanlık, terörist Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara saldırısı sebebiyle Türkiye’den özür dilediğini, tazminat ödemeyi ve Gazze dahil Filistin topraklarına sivil halkın kullanacağı malların girişine ilişkin kısıtlamaları kaldırmayı kabul ettiğini bildirdi.

2017: Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'i ilk sorgulayan eski CIA Ajanı John Nixon, iki aydan fazla süren sorgulamalardan sonra bu ülkede kimyasal silah olmadığı sonucuna vardıklarını söyledi.

2019: ABD başkanı Trump, İslam coğrafyasını hedef alan küstah kararlarına bir yenisini daha ekledi… Trump, Golan tepelerinde 52 yıldır süren siyonist işgali tanıyacaklarını açıkladı.

2020: SALGINLA MÜCADELE KAPSAMINDA İLK SOKAK KISITLAMASI KARARI ALINDI. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, 65 YAŞ VE ÜSTÜ OLANLAR İLE KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNANLARIN İKAMETLERİNDEN DIŞARI ÇIKMALARININ, PARK, BAHÇE GİBİ AÇIK ALANLARDA DOLAŞMALARININ SINIRLANDIRILDIĞINI DUYURDU. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AYNI GÜN YAYIMLADIĞI EK GENELGEYLE TÜM LOKANTA, RESTORANLAR İLE PASTANE VE BENZERİ İŞ YERLERİNE MÜŞTERİLERİNE HİZMET VERMEYİ SADECE "PAKET SERVİS"LE SINIRLANDIRDI… (65 YAŞ VE ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI)

Etiketler: