İşgalciler anlaşmayla serbest bırakılan esirleri yeniden tutsak ettiler!

Gazze'de terör estiren siyonist rejim, canına kıyamadığı masumları ise hukuk kurallarını hiçe sayarak esir alıp zindanlara atıyor. Terör rejimi, esir mutabakatı kapsamında serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden tutsak etmeye başladı.

Ekleme: 20.03.2024 17:18:06 / Güncelleme: 20.03.2024 17:20:05 / Dünya
Destek için 

Terör rejimi, insanlık ve savaş suçlarına her gün bir yenisini ekliyor. Filistin’in Gazze Şeridi’nde 166 gündür terör saldırılarını sürdüren işga rejimi, bebek, kadın, doktor ayırt etmeksizin bütün sivillere ölüm yağdırıyor. Siyonist rejim, sağ kalan Filistinlilere de her türlü zulmü yaşatıyor.

Savaşın ilk aşamasında varılan esir takası anlaşması kapsamında işgal rejimi hapishanelerinden tahliye edilen esirlerin tekrar tutuklanarak zindanlara atıldığı belirlendi.

KISA SÜRE SONRA YİNE SİYONİST KELEPÇESİ
 işgalci rejimin 3’ü çocuk 4’ü kadın olmak üzere 11 Filistinliyi yeniden alıkoyduğu kaydedildi.
Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin ortak açıklamasında, Siyonist rejim ile Hamas arasında Kasım 2023’te varılan esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakıldıktan sonra yeniden alıkonulan Filistinlilere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, işgal güçlerinin 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te 7 bin 670 Filistinliyi alıkoyduğu bilgisi paylaşıldı.

7 GÜNDE 240 FİLİSTİNLİ HÜRRİYETİNE KAVUŞMUŞTU
Gazze’de işgal ordusu ile Filistinli gruplar arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani ara”da 81 siyonist ile 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.