UNRWA, X sosyal medya platformunda paylaştığı mesajda, "Gazze'de kıtlık kapıda, 1,1 milyon insan felaket seviyesinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya." uyarısında bulundu.
Ancak Gazze'ye insani yardım taşıyan birçok tıra işgal rejiminin izin vermediğine dikkat çeken UNRWA, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Mart ayında şu ana kadar günde ortalama 159 yardım kamyonu Gazze Şeridi'ne geçti. Bu ihtiyaçların çok altında."
UNRWA, ayrıca Gazze Şeridi'ndeki 24 sağlık merkezinden yalnızca 8'inin faaliyet gösterdiğini de paylaştı.
Dünya genelinde birçok ülke, Mısır toprakları üzerinden Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için çaba harcıyor. Ancak işgal rejiminin engellemeleri nedeniyle bu yardımların büyük bir kısmı hala Mısır'da bekliyor. İşgal rejimi, uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen Mısır sınırındaki Refah geçiş kapısından Gazze'ye insani yardımlara izin vermiyor.
işgal rejimi, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Güney Afrika'nın işgal rejimi aleyhinde açtığı soykırım davasında Gazze'ye insani yardımlara izin verilmesi konusunda verilen geçici tedbir kararını da uygulamayı reddediyor.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu anda (Gazze'ye) günde en az 500 tır veya eşdeğeri yardıma ihtiyaç var." ifadelerini kullanmıştı.