Kaçak kraliçe arı getiren şoföre para cezası!

Kırklareli'nde, Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçak yollardan kraliçe arı getirdiği suçlamasıyla yargılanan bir otobüs şoförüne para cezası kesildi.

Ekleme: 20.03.2024 10:23:16 / Güncelleme: 20.03.2024 10:30:44 / Güncel
Destek için 

Kırklareli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, "Gümrük işlemlerine tabi tutulmadan ülkeye eşya sokma" suçundan 1 ila 5 yıl arasında hapis cezası talebiyle tutuksuz yargılanan sanık Z.İ. ve avukatı katıldı.

Sanık Z.İ., savunmasında, kraliçe arıların ele geçirildiği otobüste ikinci şoför olarak çalıştığını ve ek olarak arıcılık yaptığını belirtti. Bulgaristan'dan kraliçe arıları aldığını ancak ticari bir amaç güdülmediğini iddia etti. Z.İ., "Faturası vardı fakat bulamadım. Kraliçe arıları Bulgaristan'daki bir pazardan almıştım. Satma niyetim yoktu. Bana yöneltilen suçlamayı kabul etmiyorum." şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet" suçundan cezalandırılmasını, duruşmadaki samimi itirafı nedeniyle aynı kanunun ilgili maddelerince Z.İ. hakkındaki cezada indirim yapılmasını talep etti.

Mahkeme, söz konusu suçtan dolayı önce 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdığı sanığın, çeşitli nedenlerle bu cezanın 1020 lira adli para cezasına çevrilmesine karar verdi.