HÜDA PAR GBB adayı Erat: En büyük reklamımız yapacağımız icraatlarımız olacak

HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunu (ŞANFED) ziyaret etti.

Ekleme: 19.03.2024 12:30:08 / Güncelleme: 19.03.2024 12:32:20 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından organize edilen programlar kapsamında HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Nakşi Erat, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Ev ve esnaf ziyaretlerine devam eden Demir, ayrıca şehirdeki oda, STK, basın ve hemşeri derneklerine yönelik ziyaretlerini de sürdürüyor.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunu (ŞANFED) ziyaret eden HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erat, ziyarette Şanlıurfalılarla bir araya geldi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Erat ve beraberindeki heyeti, Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunu (ŞANFED) Başkanı Bülent Çekilmez ve federasyona bağlı hemşehri derneklerinin başkanları karşıladı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, yerel seçimler başta olmak üzere gündeme ilişkin konuların yanı sıra kentin sorunları, kent için yapılması gerekenler ve Gaziantep'teki Şanlıurfalıların kente sağladıkları katkıları ile talepleri konuşuldu.

Federasyon hakkında bilgilendirmelerde bulunan Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunu (ŞANFED) Başkanı Çekilmez, 6 dernekten oluşan Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunun sisteminin oturduğuna inandıklarını ve sivil toplum kuruluşu olan derneklerin bir federasyon olarak faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Projelerini anlatan HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erat, hemşehri dernekleri ile STK'ları önemsediklerini söyledi.

"Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı"

Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunu kendi evleri gibi gördüklerini ve hemşerilerinin oylarına talip olduğunu belirten Erat, "Şu an bir yerel seçime giriyoruz, bu bir ideolojik seçim değildir. Şehrimizde gördüğümüz kadarıyla en büyük problem; birincisi trafik, ikincisi çarpık kentleşme. Trafik sorunu sabah mesaisinin başlamasından akşam saatlerine kadar devam ediyor ve şehir kitleniyor. Diğer bir sorun Çıksorut'ta, Karşıyaka'da, Hacıbaba'da ve diğer tüm kenar semtlerde insanların dinlenebileceği, çocukların oyun oynayabileceği, emeklilerin, yaşlıların vakit geçirebileceği bir yeşil alan veya bir parkları yok. Bu tamamen yanlış bir uygulama. İnşallah biz kazanırsak önce kenar semtte oturan vatandaşlarımıza konut yapacağız. Bu vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Dar gelirli, sabit gelirli ve emekli insanları öncelikle ev sahibi yapacağız. Temiz bir mahallede, nezih bir ortamda yaşayabilmelerini sağlayacağız. 2 artı 1, 3 artı 1 daireler, parklar, yeşil alanlar yaparak oradaki vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağız. Biz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak düşünüyoruz. Bunun sebebi ise hem mahallenin demografik yapısı değişmesin hem de komşuluk ilişkileri devam etsin. Aynı zamanda insanlar doğup büyüdüğü mahallede yaşamlarını sürdürmeye devam etsinler. Bu iş rantsal dönüşüm değil de kentsel dönüşüm olmalıdır. Belediyeyi de zarara sokmadan kentsel dönüşümü en güzel bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm sayesinde hava kirliliği sorununu da çözeceğiz. Kentsel dönüşümü yerinde yaptığımız zaman geniş caddeler, geniş sokaklar ve bir de hava temizliğine de vesile olmuş olacağız. Kışın müstakil evlerin olduğu bölgelere gittiğinizde nefes almakta zorlanırsınız. Ciddi bir hava kirliliği var." dedi.

Belediyelerde çok fazla israfın olduğuna dikkat çeken Erat, HÜDA PAR belediyeciliğinde israfa son vereceklerini ifade etti.

"En büyük reklamımız yapacağımız icraatlarımız olacaktır"

Ömrü boyunca kiracı olarak yaşayan ve ev sahibi olamadan vefat eden vatandaşların olduğuna dikkat çeken Erat, "Bir kişi belediyenin milyonlarca lirasını kendi şahsi reklamını yapmak için kullanmamalıdır. Belediyenin imkanları ile görsel ve yazılı basında, billboardlarda reklamını yapamamalıdır. Biz kazanırsak bizim en büyük reklamımız yapacağımız icraatlarımız olacaktır. Başını sokacağı iki göz odası bulunmayan nice insanımız varken, ömrü kirada geçmiş, ömrü boyunca kiracı yaşamış ve kiracı olarak ölmüş, ev sahibi olamamış birçok insanımız varken, bu kadar savurganlığın ve bu kadar israfın ne gereği var!" dedi.

Yerel seçimlerde HÜDA PAR'ın belediye başkan adayları için destek isteyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ise, "Adaylarımız, toplumumuzun derdini, sıkıntılarını bilen ve hizmeti kendilerine dert edinen adaylardır. Dolayısıyla şehrimize daha çok faydalı olacaklarını, tüm yönleriyle tüm insanlığa faydalı olacaklarını düşündüğümüzden dolayı bütün hemşerilerimizden, kardeşlerimizden destek bekliyoruz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Dernekleri Federasyonu Başkanı Çekilmez de şunları söyledi:

"Kapımız bizi ziyaret etmek isteyen herkese açık. Biz burada sizin sesinizi, düşüncelerinizi hemşerilerimize duyurmaya çalışıyoruz. Sizin onlara hitap etme olanağını elimizden geldiği kadar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum." (İLKHA)