NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Kobahidze ile görüştü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobahidze ile Tiflis'te bir araya geldi.

Ekleme: 19.03.2024 00:50:04 / Güncelleme: 19.03.2024 00:50:04 / Dünya
Destek için 

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Başbakan Kobahidze ile bir araya gelen NATO lideri Stoltenberg, Rusya seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Gürcistan ve Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinde seçim düzenlemesi tamamen yasadışıdır. Rusya'daki başkanlık seçimlerinin de ne özgür ne de adil olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

Stoltenbeg, Gürcistan'ın karmaşık güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Rusya emperyal emellerinin peşinde koşmaya devam ediyor ve Ukrayna'da savaş alanındaki durum zorluğunu koruyor. Dolayısıyla desteğimizi arttırmaya devam etmemiz hayati önem taşıyor" dedi.

Başbakan Kobahidze ile görüşmesinde hem Gürcistan hem de NATO için önemli olan Karadeniz'deki güvenliği de ele aldıklarını söyeyen Stoltenberg, "Rusya, Karadeniz'de seyrüsefer özgürlüğünü riske atıyor ve küresel gıda tedarikini tehdit ediyor. Ukrayna bizim de desteğimizle Rusya'nın Karadeniz filosunun önemli bir bölümünü geri püskürttü, imha etti ya da zarar verdi. Ukrayna'nın başarısı, ekonomisi ve küresel gıda güvenliği için hayati önem taşıyan tahıl sevkiyatının yeniden açılmasını sağladı." açıklamasını yaptı. (İLKHA)