UNICEF: Sudan'da 14 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyacı var

UNICEF Sudan Temsilcisi O’Brien, iç savaşın sürdüğü Sudan’da "14 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyacı olduğunu, 4 milyon Sudanlı çocuğun ise yerinden edildiğini" belirtti

Ekleme: 16.03.2024 19:59:10 / Güncelleme: 16.03.2024 21:23:58 / Dünya
Destek için 

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sudan Temsilcisi Mandeep O’Brien, Sudan'da 11 aydır süren "vahşi savaş" nedeniyle milyonlarca kişinin açlık ve akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Sudan’da çocukların geleceğini kurtarmak ve kitlesel can kayıplarının önüne geçebilmek için bir umut ışığı kaldı. Şimdi ateşkes, daha fazla kaynak ve engelsiz erişime ihtiyacımız var." uyarısı yaptı.

Sudan, Birleşmiş Milletler'e göre, dünyadaki "en büyük yerinden edilme" vakasının yaşandığı ve dünyadaki "en büyük açlık krizinin" yaşanabileceği ’yer olarak belirtiliyor.

Ülkedeki çatışmalarda yaklaşık 14 bin kişi hayatını kaybetti, 8 milyon kişi yerinden edildi.

İç savaş nedeniyle nüfusunun yaklaşık yarısı olan 25 milyon insanın yardıma muhtaç hale geldiği ülkede, Dünya Gıda Programı'nın 5 Şubat 2024'teki son raporuna göre, yaklaşık 18 milyon Sudanlı akut gıda güvensizliği yaşıyor ve bunların 5 milyonu açlığın eşiğinde.

Etiketler: