BM yetkilisi: Gazze'deki doğumlarda artık normal büyüklükte bebek görülmüyor

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun Filistin topraklarından sorumlu yetkilisi Dominic Allen, "doktorların artık normal büyüklükte bebekler görmediğini" vurguladı.

Ekleme: 16.03.2024 13:05:04 / Güncelleme: 16.03.2024 13:23:51 / Dünya
Destek için 

Kudüs'ten düzenlenen bir online basın toplantısında konuşan Allen, geçtiğimiz günlerde Gazze'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Gazze'deki bir milyon kadın ve kız çocuğu, doğurganlık çağındaki 650 bin kadın ve özellikle de her gün doğum yapan 180 kadın için büyük bir endişe ile Gazze'den ayrıldığını söyleyen Allen, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde halen anne bakımı hizmeti veren hastaneleri ziyaret edebildiğini aktardı.

Allen, "doktorların artık normal büyüklükte bebekler görmediklerini, aksine trajik bir şekilde doğumlarından kısa bir süre sonra ölen daha fazla bebek gördüklerini" söylediklerini aktardı.

Allen, "Bu anneler çocuklarına ceset torbalarında değil, kollarında sarılmalı." ifadesine dikkat çekti.

Sezaryen geçiren hamile kadınların ihtiyaç duyduğu anestezi eksikliğine dikkat çeken Allen, işgal makamlarının Birleşmiş Milletler Nüfus Programı'na yardım sevkiyatlarının geçişine izin vermeyi reddetmesini kınadı.

Allen, "İnsani krizden daha büyük bir kabus! Bu insanlık için bir krizdir. Gerçek, tarif edebileceğimden, resimlerin gösterdiğinden, hayal edebileceğinizden daha kötü!" diye ekledi.

"Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gördüklerim kalbimi kırdı" diyen Allen, oradaki insanların "gözünde tarif edilemez duygulara şahit olduğunu" ifade etti.

Allen, "Gördüğümüz ya da konuştuğumuz tüm insanlar bir deri bir kemik kalmış ve açtı. Hepsi, elini ağzına götürerek yiyecek ihtiyacının olduğunu ima ediyordu." şeklinde konuştu. (İLKHA)