Rusya'dan Fransa'ya uyarı: Savaşa müdahil olmayın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduklarına ilişkin açıklamasına tepki gösteren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor” uyarısını yaptı.

Ekleme: 15.03.2024 19:57:19 / Güncelleme: 15.03.2024 19:57:19 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduğunu belirterek, müttefiklerine yardımları sınırlandırmama çağrısı yaptı.

Macron’a yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor” diyerek, Fransa’nın bu çatışmaya katıldığını ve bu durumda Paris'in Moskova'nın rakibi haline geldiği uyarısını yaptı.

Peskov, açıklamasında, “Macron’un açıklamalarını okuduk. Gerçek şu ki, Rusya’nın Macron’un ifade ettiği gibi Fransa için bir rakip olduğu Fransa’nın Ukrayna’daki savaşa sürüklenmiş olmasından anlaşılıyor” ifadelerini kullandı. Peskov, Fransa’nın dolaylı olarak savaşa dâhil olduğunu ve Macron’un açıklamalarından da daha derin bir müdahaleye hazır olduklarının “sinyalini verdiğini” dedi.