Borrell: Gazze'ye yardımların girmesinin engellendiğine dair kanıtlar var!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "İsrail'in Gazze'de açlığı savaş silahı olarak kullandığı" ifadelerinin arkasında durarak, "Sınırdaki kontrollerin insani yardımların girmesini engellediğine dair pek çok kanıt var." dedi.

Ekleme: 15.03.2024 18:25:44 / Güncelleme: 15.03.2024 18:25:44 / Dünya
Destek için 

Borrell, ABD merkezli PBS televizyonuna konuk olarak Ukrayna ve Gazze'ye ilişkin soruları yanıtladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) yaptığı konuşmada "İsrail'in Gazze'de açlığı savaş silahı olarak kullandığı" yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Borrell, şunları söyledi:

"Gazze'de açlık olduğunu düşünüyor musunuz? Evet, Gazze'de açlık var. Yüz binlerce insan kelimenin tam anlamıyla açlıktan ölüyor, aralarında beslenme nedeniyle ölen çok sayıda çocuk da var. Eğer açlık varsa, neden açlık var? Bu insanları desteklemek için yeterli insani yardım girmediği için olabilir mi? Peki neden? Çünkü İsrail sınırı kontrol ediyor ve insani yardımın girmesine izin vermiyor. Yani mantıksal sonuçları bu, değil mi? İnsani yardımın gelmesini engelliyorsunuz ve insanlar açlıktan ölüyor, bu mantıklı bir sebep sonuç ilişkisi değil mi?"

Borrell, Gazze'ye yardım girişlerinin yetersizliğinin siyonistlerin öne sürdüğü gibi Birleşmiş Milletler'in (BM) kapasite eksikliğinden değil, işgalcilerin sınır geçişlerini kısıtlaması nedeniyle olduğunu vurgulayarak, "Sınırdaki kontrollerin insani yardımların girmesini engellediğine dair pek çok kanıt var. İsrail'in Gazze'ye yardımların girmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptığını söyleyebileceğini sanmıyorum." eleştirisinde bulundu.