Gazze Belediyesi: Kişi başına düşen günlük su payı iki litreye düştü

Gazze Belediyesi, işgal rejimi saldırılarından önce 90 litre olan kişi başına düşen su payının 2 litreye kadar düştüğüne dikkat çekti.

Ekleme: 11.03.2024 17:27:11 / Güncelleme: 11.03.2024 17:27:30 / Dünya
Destek için 

Gazze Belediyesi, açlık krizinin hızlandığı ve çok sayıda Filistinlinin hayatına mal olduğu konusunda uyarıda bulunarak, Ramazan ayı ile birlikte Gazze'de bu durumun daha da derinleştiğine dikkat çekti.

Belediye sözcüsü Hüsnü Muhanna, yaptığı açıklamada, "İnsani kriz çok korkunç bir şekilde kötüleşmeye devam ederse, Gazze'nin kuzeyinde açlık ve susuzluk nedeniyle daha fazla şehidin artacağı konusunda uyarıyoruz." dedi.

Muhanna, "Gazze ve kuzeye gelen gıda ve insani yardımları, yaşanan kıtlık nedeniyle çok önemli ancak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamıyor." diye ekledi.

Gazze'de kişi başına düşen su miktarının "soykırım savaşı öncesinde" 90 litreden günde yalnızca iki litreye düştüğünü ifade eden Muhanna, bunun sebebinin işgalci siyonistlerin vahşi saldırıları olduğunu kaydetti.

Muhanna, işgal ordusunun 40 su kuyusu, 9 tank, 42 ​​bin metre su şebekesi ve farklı çaplarda 500 vanayı imha ettiğini, ayrıca geri kalan su kuyularını işletmek için gerekli yakıtın bulunmadığını anlattı.

Gazze belediyesinin geçen Kasım ayının başından beri herhangi bir miktarda yakıt almadığına dikkat çeken Muhanna, pompalama, kanalizasyon tesisleri işletme, atık toplama ve caddeleri açma gibi temel hizmetleri sağlamak için gerekli yakıtı sağlanması gerektiğini kaydetti.

Gazze'de biriken on binlerce tonluk atığın felakete neden olduğu konusunda uyaran Muhanna, ayrıca işgalin yalnızca Gazze şehrindeki yol ağının 1 milyon metrekaresini yok ettiğini, bunun da asfaltlı sokakların çoğunun toprak, derin delikler nedeniyle araçlara uygun olmayan bir hale dönüşmesine yol açtığını belirtti.