Pir-i fanilerden Ramazan temennileri

Ramazan ayını en güzel şekilde eda etmek için camilere gelen ihtiyarlar, bu ayın Müslümanların ve hususen Filistin'in kurtuluşuna vesile olması duasında bulundu.

Ekleme: 11.03.2024 16:09:54 / Güncelleme: 11.03.2024 16:09:54 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

"On bir ayın sultanı" olan Ramazan ayının sahur, iftar, teravih namazı ve mukabelelerle en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini dile getiren ihtiyarlar, Filistin'in kurtuluşu için dua etti.

Hicri 1445'inci yılın Ramazan ayına kavuşma sevincine herkes gibi nail olan Adıyamanlı ihtiyarlar, sahur, iftar, teravih ve mukabelelerle manevi duyguları da en güzel şekilde yaşamanın sevinicine varılması gerektiğini kaydetti.

"Rabbim bizi Peygamberimizin yolundan ayırmasın"

Ramazan ayına yeniden kavuşmanın sevincini yaşayan Ahmet Sönmez, "Rabbim orucumuzu, namazlarımızı kabul etsin. Rabbim ümmeti Muhammed'e bu günleri kolay kılsın. Rabbim bu günlerin hatırına Ümmet-i Muhammedi her türlü felaketten, bela ve musibetten kurtarsın. Bizleri Peygamber Efendimizin şefaatinden mahrum etmesin. Rabbim bizleri bu ayın hürmetine Kur'an'dan, iman ve sağlıktan etmesin. Rabbim Filistin'deki Müslümanların yardımcısı olsun, onlara o zulmü reva görenleri perişan etsin." dedi.

"Rabbim bu ay hürmetine bizleri imandan ayırmasın"

Ramazan-ı Şerif'e kavuşmanın sevincini yaşadığını dile getiren Mahmut Güven, "Bizler Rabbimizin rızasına nail olmak için bu ayda oruçlarımızı tutuyor, namazlarımızı kılıyoruz. Rabbim bu ayın hürmetine bizleri imandan ayırmasın. Oruçlarımızı tamamen tutacağız inşallah. Rabbim yapacağımız tüm ibadetlerimizi kendi dergahından kabul etsin. Rabbim Filistinli kardeşlerimizi o sıkıntılardan kurtarsın. Zalimleri kah-u perişan etsin. Müslümanlar olarak Filistin için dua edelim" ifadelerini kulandı.

"Rabbim milletimizi yokluk içerisinde bırakmasın"

Müslümanlar için dua eden Hüseyin Yavuz, "Rabbim bu ayda elde edilen güzellikleri daim etsin. Ramazan-ı Şerif ayımızı hayırlara vesile kılsın. Rabbim milletimizi yokluk içerisinde bırakmasın. Rabim Müslümanların yardımcısı olsun. Filistin'deki Müslümanla için dua edelim." dedi.

"Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin"

Gençlerin bu ayda daha çok ibadet etmesi gerektiğine vurgu yapan Abuzer Erdil, "Rabbim Ramazan ayı hürmetine gençlerimizi muhafaza etsin, onları bağışlasın. Rabbim alimlerimizi başımızdan eksin etmesin. Bizler inşallah teravihlerimizi kılacağız, oruçlarımızı tutacağız, bu ayı en güzel şekilde ibadetle geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Yusuf Bozkurt ise, "Rabbim bu mübarek günler hürmetine tüm Müslümanlara ve Filistin'e yardım etsin. Rabbim yapacağımız ibadetleri katında kabul etsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler