Denizlerde fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege’de fırtına; Doğu Karadeniz ve Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar beklendiğini belirtti.

Ekleme: 11.03.2024 08:45:04 / Güncelleme: 11.03.2024 08:46:44 / Güncel
Destek için 

Yapılan son tahminlere göre, rüzgar, genellikle güney, güney kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Ülke genelinde yağış beklenmezken Güney Ege’de fırtına; Doğu Karadeniz ve Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde batısı yer yer puslu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, doğusu doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden itibaren doğusu 6; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden itibaren batısı 4 ila 6, gece 7 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, doğusu yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, pus anında orta.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, gece saatlerinde batısı sağanak yağışlı; Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan, öğle saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, pus ve yağış anında orta.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinde Kuzey Ege’nin kuzeyi sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren 7; Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7, gece saatlerinde kuzeyi 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, gece saatlerinde güneyi 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, öğle saatlerinden itibaren batısı güneydoğudan; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle ve akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

Van Gölü: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle ve akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, pus anında orta. (İLKHA)