Meral Akşener seçimi kaybederse siyaseti bırakacak mı? Cevap verdi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimde istenilen sonucu alamadıkları takdirde evine döneceğini, siyasetle meşgul olmayacağını söyledi.

Ekleme: 08.03.2024 15:50:27 / Güncelleme: 08.03.2024 15:52:43 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş

Seçimler yaklaştıkça parti yetkilileri halk ile daha çok iç içe olduğunun görüntüsünü vermek için esnaf ziyareti yapıyor.

Görüntüsünü vermek için diye belirttik çünkü Akşener'in halktan ne kadar uzak olduğunu geçen sene bir metro açılışında şaşkınlığını saklayamamasıyla göstermişti.

İstanbul'da Dudullu-Bostancı Metro hattının açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen ilginç diyalog dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, sürücüsüz metronun nasıl durduğunu sorarken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise 'Aynı Paris'teki gibi ha' diyerek, Türkiye'de yıllardır var olan sistemle ilgili şaşkınlığını ilk defa görmüş gibi dile getirmişti buda halktan ve halkın gündelik hayatından ne kadar kopuk olduğundan dolayı tepki toplamıştı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son olarak esnaf ziyaretinde bulundu.

'İttifak sisteminin seçmene bir faydası yok'

Caddedeki esnafı ziyaret ederek partisi için oy isteyen Akşener, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hür ve müstakil girmeye karar verdiklerini, çünkü ittifak sisteminin seçmene hiçbir faydası olmadığına kanaat getirdiklerini belirtti.

"Evime döneceğim, siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım"

Meral Akşener, sandıktan istedikleri sonucun çıkmaması durumunda siyaseti bırakacağını belirtti.

"Ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım." diyen Akşener, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz büyük bir risk aldık. Tek başımıza sizin karşınıza çıkıyoruz, beyefendilerin karşısına çıkıyoruz. İkna edebilirsek oy alacağız, ikna edemezsek oylarını alamayacağız. Ben bir de üstüne üstlük bugüne kadar hiçbir liderin yapmadığı bir şey yaptım. Var saydık, oy vermediniz. Ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım. Daha bunun ötesi var mı? Kendimi koymuş durumdayım."

Etiketler: