CHP'de DEM'lenme krizi! 'Bu kadını ihraç et'

CHP Afyonkarahisar adayı Köksal'ın "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözleri sonrası İmamoğlu-Özel-Köksal üçgenindeki restleşmede yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre, İmamoğlu, Özel'i arayarak, "Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin" diye talimat verdi. Özel'in aradığı Köksal ise geri adım atmadı.

Ekleme: 08.03.2024 11:14:55 / Güncelleme: 08.03.2024 11:15:09 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözleri CHP içerisinde bir başka krize ve restleşmelere neden olmuştu yankıları hala sürüyor.

 Köksal'ın çıkışının ardından CHP'de büyük panik yaşanırken DEM Partilileri küstürmemek için şu açıklamalar peş peşe yapılmıştı:

"İmamoğlu: 'Şu partilileri belediyeye almam diyen' ya başka iş ya başka parti bulacak.

Özgür Özel: CHP'li belediyeler, kapılarını herkese açacaklarına söz verecek

Genel Başkan Yardımcısı Bulut: Belediyelerimizin de gönüllerimizin de kapısı herkese açık

CHP resmi hesabı: Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak"

Yeni gelişme! İmamoğlu 'İhraç et' dedi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel art arda Köksal'a tepki gösterdi. Bunun üzerine İmamoğlu-Özel-Köksal üçgenindeki krize dair yeni detaylar da ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'deki DEM Parti krizini bugünkü köşesine taşıdı. Selvi'nin iddialarına göre, İmamoğlu ile Özel'in Köksal'a resti çektiği günden yani dünden önce; çarşamba günü krizin temelleri bir telefon görüşmesinde atıldı.

Buna göre, çarşamba günü akşam saatlerinde İmamoğlu, Özel'i aradı ve "Bu kadını ya partiden ihraç et ya da sözlerini düzeltsin" diye adeta genel başkanına 'talimat' verdi.

Bunun üzerine Özel, Köksal'ı arayarak, "Burcu Başkan sözlerini düzelt" dedi. Köksal ise geri adım atmayarak, "Düzeltmem. Çünkü yanlış yapmadım" diye karşılık verdi.