Şanlıurfalılar nasıl bir belediye başkanı istiyor?

​31 Mart yerel seçimler ile ilgili konuşan Şanlıurfalılar, kent için hizmet eden bir belediye başkanı istediklerini dile getirdi.

Ekleme: 07.03.2024 15:55:15 / Güncelleme: 07.03.2024 15:57:32 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri 'ne ilişkin seçim takvimi işliyor.

Şanlıurfa halkı, yereldeki sorunları dile getirerek nasıl bir belediye başkanı görmek istediklerini İLKHA'ya anlattı.

Şanlıurfalılar, seçilecek büyükşehir belediye başkanının şehre hizmet eden, taraf tutmayan ve halkın içinden birisi olması gerektiğini ifade etti.

"Belediye başkanı kendini hizmete vermeli"

Mehmet Toprak

Şanlıurfa'nın nasıl bir belediye başkanı profiline ihtiyacı olduğunu söyleyen Mehmet Toprak, "Öncelikli hizmet olacak. Gerçekten de Şanlıurfa'nın hizmete çok ihtiyacı var. Yol sorunumuz var. Yapılaşma berbat durumda. Evlerin arasına yollar yapılıyor, düzgün bir şey yok. Önce proje çizilip altyapı yapılır ve daha sonra imara açılır; ama maalesef bizde önce evler yapılıyor sonra yol giderse yapılıyor. Özellikle ulaşımda sıkıntı var. Karaköprü'deki yolu kapatmışlar, trafikten dolayı 1 saatte ancak eve ulaşabiliyoruz. Saat 5'te mesaisi biten adam saat 8'de ancak evde oluyor. Belediye başkanı özellikle yandaşlık, vurgun olmamalı. Belediye başkanı kendini hizmete vermeli. Baktığımız zaman yandaşlık, birilerine peşkeş çekme yüzünden durum ortada." dedi.

"Belediye başkanı sözünün eri olacak"

Şanlıurfalı bir vatandaş ise belediye başkanının sözünün eri biri olması gerektiğini belirterek "Yollarımız çok dar. İskenderun'da bir yolda 4-5 araç giderken, bizde bir araç park edince ikinci araç geçemiyor. Gönül ve hatırdan dolayı 'bunu yıkamam, yapamam' demek olmaz. Altyapı olmalı. Selde tünelde araç içinde ölenler oldu. Belediye başkanı sözünün eri olacak, verdiği sözü tutacak." diye konuştu.

"İktidardan yana olmaması gerekiyor"

Hüseyin Ay

Şanlıurfa için seçilecek belediye başkanının halkın arasında olması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Ay, "Şanlıurfa için belediye başkanı istikrardan yana, iktidardan yana olmaması gerekiyor. Şehrin projelerinin devam etmesi için istikradan yana olmak lazım. Belediye başkanı esnek olacak, halkın içinden biri olacak. Bu şehri sokak sokak tanıyacak. Halkın arasında olacak. Halkı kucaklayacak, gönüllerini açacak şekilde bir belediye başkanı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çalmayan belediye başkanı lazım"

Şanlıurfalı bir vatandaş ise "Şanlıurfa'da çalışma yok. Yollar berbat. Seçim gelince işe başlıyorlar. Belediye başkanlarının hepsi çalıyor. Çalmayan belediye başkanı lazım." dedi.

"Nesilleri temiz tutan başkan lazım"

Cuma Şahin

Seçilecek belediye başkanının madde bağımlılığına karşı mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Cuma Şahin, "Şanlıurfa için belediye başkanı profili güvenilir, dürüst olmalı. Çevreye sahip çıkmalı. Urfa'da adalet yerini bulmalı. Nesilleri temiz tutan başkan lazım. Madde bağımlılığına karşı mücadele etmeli. Belediye başkanının ayrımcılık yapmaması lazım. Yoksullara sahip çıkmalı." şeklinde konuştu.

"Yeni bir belediye başkanına ihtiyacımız var"

Ahmet Ok

Belediye başkanın gizliden iş yapmayan dürüst biri olmasını isteyen Ahmet Ok, "Belediye başkanı hakkını veren biri olsun. Gizliden iş yapacak biri olmamalı. Çalıp çırpan olmasın. Daha öncekiler gibi olmasın. Masasına çekilen, aracıyla gezen olmasın. Yeni bir belediye başkanına ihtiyacımız var. Yollar bozuk, motorlar çukura girince kaza yapıyoruz. Önce yolların yapılması gerekir." dedi.

"Belediye başkanlarının suratını kimse görmüyor"

Ali Fakiroğlu

Ali Fakiroğlu da "Dürüst olmalı, hırsız olmamalı. Halkın arasına inmeli, onların derdini dinlemeli. Su faturasını düşürmeli. Belediye başkanlarının suratını kimse görmüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)