İlk olarak Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Şimşek ve Kacır, ardından Necat Nasıroğlu Külliyesinde Gençlik Merkezi ve Kütüphane açılışını gerçekleştirdi.
Bakan Şimşek ve Kacır, daha sonra külliyenin konferans salonunda Batman TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturma Projesinin imza törenine katıldı.
Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sadece Batman merkezde değil; Hasankeyf'ten Gercüş'e, Beşiri ve Kozluk'tan Sason'a kadar tüm ilçelerde TÜBİTAK kitaplıkları kurduklarını, çocuklar ve gençlerin bilime ilgisini artırdıklarını söyledi.
Mehmet Fatih Kacır
Bilgiye erişimi kolaylaştırıp, onların ufkunu genişletmeyi amaçladıkları projenin TEKNOFEST kuşağı gençlerin, tüm Batmanlı öğrenciler için hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirten Bakan Kacır, gençleri bilim ve teknoloji kültürü ile buluşturacak ve onların bu alanda yeni çalışmalar yapmasını sağlayacak hamleleri teker teker gerçekleştirdiklerini ifade etti.
"TEKNOFEST ile gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyoruz"
Bu hamlelerin başında ise TEKNOFEST yer aldığına işaret eden Kacır, "Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda onların yanında yer alıyoruz. Gençlerimizin geleceğe dair ufkunu şekillendirdiğimiz TEKNOFEST’lerde; biyoteknolojiden roket mühendisliğine, yapay zekâdan iklim teknolojilerine kadar 44 teknoloji yarışmasında 1 milyon gencimizin rekabetine şahit olduk. TEKNOFEST kuşağımızın; akamete uğramış bilim ve teknoloji yolculuğumuzu yeniden dirilten, geleceğin Türkiye'sine giden yolun köşe taşlarını döşeyen, yarınlarımız adına ümidimizi yeşerten nesil olacağından hiç şüphem yok." dedi.
"Birçok yenilikçi teknoloji alanında ücretsiz eğitim sunuyoruz"
Araştırma ve proje yarışmalarının yanı sıra bilim olimpiyatları ile de bilim kültürünü güçlendirdiklerini vurgulayan Kacır, şöyle devam etti.
"81 ilimizin tamamında kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 16 bin ortaokul ve lise öğrencimize; Robotik kodlamadan, tasarımdan programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine birçok yenilikçi teknoloji alanında 36 aylık ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz. Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz 2 bin 500 bilim söyleşisiyle 300 binden fazla öğrencimizi bilim insanlarımızla bir araya getirerek, toplumumuzda bilime yönelik ilgiyi ve bilimsel okuryazarlığını pekiştiriyoruz. Yine son 3 yılda destek verdiğimiz 89 bilim şenliği ile 400 binin üzerinde gencimizi bilimle buluştururken, onlara bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı sunuyoruz." (İLKHA)